Madeleine
madeleines gemaakt in Thermomix


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 18 stuks
Ingrediënten

  • 100 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 2 eieren
  • 100 gr (patisserie) bloem
  • 1 bio limoen (zeste)
  • 1/2 limoen (sap)
  • 5 gr bakpoeder

Verder nog:
  • spuitzak
  • vormpjes Madeleine
  • Vetstof voor de vormpjes
Instructies

  • - Voeg 100 gr boter in blokjes toe aan de mengbeker 3 min/90 graden/ snelheid 1.5
  • - Haal uit zet even opzij
  • - Zonder mengbeker te reinigen voeg 100 gr suiker en 2 eieren toe 3 min/snelheid 4
  • - Voeg 100 gr patisseriebloem, zeste van 1 limoen ( in kleine stukjes), sap van ½ limoen, 5 gr bakpoeder en de gesmolten boter toe 20 sec/snelheid 5
  • - Voeg toe aan een spuitzak en zet voor minimum 30 min in ijskast
  • - Verwarm de oven voor op 200 graden
  • - Leg de Madeleine vormpjes op een rooster, vet ze in
  • - Verdeel de deeg over de 18 vormpjes zet in oven gedurende 15 min
  • - Laat de Madeleine even afkoelen in de vorm en haal ze uit de vorm

Recept in video:

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix