2 lenteuitjes ( in fijne ringetjes gesneden als afwerking)
1 schepje kokosolie of 1 kl arachideolie
Instructies
- Voeg 1 rode peper en 16 gr geschilde gember toe aan de mengbeker 3 sec/snelheid 8
- Schraap naar beneden voeg 2 uien en 2 teentjes knoflook toe 5 sec/snelheid 5
- Schraap naar beneden voeg 190 gr witte kool ( in twee gesneden), 2 wortelen ( geschild grof gesneden), 1 paprika ( zonder pitten in grove grote stukken) 7 seconde / snelheid 5
- Voeg onmiddellijk toe aan de varomaschaal, zet opzij ( zet wel een bord onder varomaschaal voor het sap)
- Je hoef de mengbeker niet te reinigen, zet het deksel erop en het varomamandje, weeg 300 gr rijst af
- Spoel de rijst onder stromend water
- Verwarm de oven op 80 graden en zet je opdien schotel waar je straks de nasi goreng in doet in oven
- Zet de weegschaal op en voeg kokosmelk toe en voeg water toe tot je 900 gr in totaal hebt
- Zet het varomamandje in de mengbeker, stel 7 min/100 graden/snelheid 4
- Ondertussen snij de 3-4 kipfilets in stukjes
- Voeg op de bovenste tray van de varoma de prei in fijne sneetjes gesneden en de champignons in schijfjes
- Na de 7 min roer even manueel in de rijst, sluit terug mengbeker en zet de varomaschaal op het deksel 10 min/varoma/snelheid 2
- Ondertussen kruid de kip met 2 kl sambal oelak, 2 eetl sojasaus, 2 kl koriander, 2 kl komijn, 2 kl kurkuma, 2 kl currypoeder, 2 kl paprikapoeder, meng alles en zet heel even in ijskast
- Na de 10 min controleer de rijst even, voeg toe aan serveerschotel sluit af
- Voeg nu de kipfilets in het varomamandje en zet samen met de varomaschaal waar de groentjes in zitten nog 10 min/varoma/snelheid 2
- Controleer gaarheid
- Zet je pan op voor de eitjes te bakken met kokosolie
- Terwijl de eitjes aan het bakken zijn voeg alle ingrediënten samen bij de rijst en meng, proef kruid bij naar smaak
- Werk af met de gebakken eitjes en de lente uitjes