Pasta Alla Puttanesca
Puttanescasaus in Thermomix

Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 4 personen
Ingrediƫnten

  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr zwarte of groene ontpitte olijven
  • 30 gr ansjovisfilet
  • 25 gr olijfolie
  • 400 gr tomaten in blokjes (vers of blik)
  • 50 gr kappertjes
Instructies

(Groene olijven zijn bitterder dan zwarte olijven omdat ze minder rijp zijn)


  • - knofLook, olijven en de ansjovisfilet aan de mengbeker toevoegen 4 seconden/snelheid 5
  • - Alles naar beneden spatelen, olijfolie toevoegen 3 minuten/varoma/ snelheid 1
  • - Kappertjes en de tomaten toevoegen
  • - 10 minuten/ 100 graden/linksomdraai icoon linksomdraai stand / snelheid 1
  • - Indien nodig afkruiden met peper, zout en beetje chilipoeder
  • - Serveer met pasta naar keuze (spaghetti, penne ... )

De saus kan ook gebruikt worden om een Bruschetta Alla Puttanesca te maken

  • - Snij een stokbrood diagnonaal of een ciabatta brood in plakken van ongeveer een cm
  • - Smeer de saus op de plakken
  • - Voeg indien gewenst kaas toe
  • - Bak even af in de oven
  • Bruschetta Alla Puttanesca

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix