moederdag eclaires


Ingrediënten

  • Voor de deeg
  • 100 gr boter
  • 150 gr (zelfrijzende) bloem
  • 4 eieren
  • mespuntje zout

  • Voor de crème patisserie:
  • 500 gr melk
  • 50 grbloem
  • 2 eieren
  • 2 dooiers
  • 2 eetlepeles vanillesuiker
  • 70 gr suiker

  • Voor de topping:
  • 50 gr donkere chocolade
  • 50 gr blokjes boter
Instructies

    Voor de deeg:
  • - Voeg 250 gr water, mespunt zout, 100 gr boter ( in blokjes) toe aan de mengbeker, 5 min/100 graden/snelheid 2
  • - Voeg 150 gr bloem toe 30 sec/snelheid 4
  • - Laat afkoelen tot 70 graden
  • - Verwarm de oven voor op 180 graden
  • - Stel 1 min/snelheid 4 en voeg door gaatje van deksel één voor één de eieren toe terwijl de thermomix draait
  • - Voeg de deeg toe aan een spuitzak, leg op bakplaat een bakpapier en spuit de deeg in streepjes uit op het bakpapier met afstand van elkaar ( de deeg gaat uitzetten)
  • - Zet in oven voor 30-35 min
  • - Haal uit laat ze afkoelen op een rooster
  • Voor de crème patisserie: (filmpje hierover onderaan)
  • - Voeg alle ingrediënten toe aan de mengbeker 6 min/90 graden/ snelheid 4
  • - 5 seconden/snelheid 9
  • - Laat afkoelen voeg toe aan een spuitzak met spuitmondje
  • Voor de topping:
  • - Voeg alle ingrediënten toe aan de mengbeker 5 min/70 graden/snelheid 1,5
  • Afwerking:
  • - Spuit de crème patisserie in de gebakken koekjes en werk af met de chocolade, laat 30 min afkoelen in ijskast werk eventueel af met tekst ( 50 gr witte chocolade 3sec/snelheid 3, warm op 5 min/50 graden/snelheid 2)

Recept voor de crème patisserie:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix