- Ontpit het chilipepertje. Pel de knoflook en de ui. Schraap de wortelen halveer ze. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukken.
- Doe het chilipepertje en de knoflook in de mengbeker, 5 sec./snelheid 5. Schraap naar beneden.
- Voeg de ui, de wortelen en de paprika toe, 5 sec./snelheid 5 Schraap naar beneden.
- Voeg de boter of ghee toe, 5 min./100 graden/linksomdraai/snelheid 1
- Doe de pasta, de ketchup, de tomatenpuree, de witte wijn, de room, het water en het groentebouillonblokje of de groentebouillonpasta erbij en roer even manueel met een lepel om. Stel in: 10 min./100 graden/linksomdraai/ snelheid 1
- Pel ondertussen de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Snijd de kerstomaten doormidden en snipper de dragon.
- Voeg de scampi’s toe en meng even manueel met een lepel. Stel in: 2 tot 4 min. (afhankelijk van de grootte van de scampi’s)/100 graden/linksomdraai/snelheid 1
-Controleer de gaarheid van de pasta en de scampi’s.
- Haal de gare pasta onmiddellijk uit de mengbeker.
- Meng de pasta met de kerstomaten en werk af met paprikapoeder, peper en dragon