Geschikt voor
Porties
Voor 4 personen
Ingrediƫnten
- 200 gr kaas (type emmentaler)
- schepje of builtje groentebouillon (bouillons uit onze webshop)
- 4-5 aardappelen
- 1 bloemkool
- 100 gr (spelt) bloem
- 80 gr boter
- melk (spelt/soja/ amandel/ ...)
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
Instructies
- - Voeg 200 gr kaas toe in blokjes 10 sec/snelheid 10
- - Haal uit, zet koud
- - Voeg in de mengbeker 460 gr warm water toe en een schepje of builtje groentebouillon 10 min/varoma/snelheid 2
- - Ondertussen schil de aardappelen, snij in blokjes en voeg toe aan varomamandje, snij de bloemkool in kleine roosjes, spoel ze en verdeel ze over de twee laagjes in de varomaschaal
- - Als varoma bereikt is voeg zowel de aardappelen in de mengbeker als de varomaschaal met de bloemkool toe stel 25 min/varoma/snelheid 2
- - Na de 25 min voeg de aardappelen en daarop de bloemkool toe aan de ovenschotel(s)
- - Werk nu de kaassaus af door melk toe te voegen tot u 1 l vloeistof heeft ( kijk hiervoor in de mengbeker er zijn maataanduidingen)
- - Voeg vervolgens 100 gr (spelt) bloem, 80 gr boter, peper, zout , nootmuskaat toe en stel 10 min/90 graden/snelheid 4
- - Voeg de helft van de gemalen kaas toe 50 sec/snelheid 3
- - overgiet de kaassaus over de ovenschotel(s) en werk af met de rest van de gemalen kaas
Recept in video: