Geschikt voor
Porties
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes verse peterselie
- 1-2 theelepels mosterdzaadjes
- 1 theelepelkomijnpoeder
- zeste van 1 citroen
- 3 uien
- 20 gr olijfolie
- 70 gr tomatenpuree
- 800 gr in blokjes gesneden runderstoofvlees (1x1 cm)
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 2 theelepels zout
- 2 snuifjes gemalen peper
- 150 gr rode wijn
- 250 gr water
- 1 blokje vleesbouillon of 1 kleine eetlepel bouillonpasta
- 200 gr aardappelen (geschild en in blokjes gesneden (2x2 cm)
- 100 gr wortelen, geschild en in plajes (0,5 cm)
- 1 rode paprika, zonder zaadjes en in blokjes van 1 op 1 cm
- 1 gele paprika, zonder zaadjes en in blokjes van 1 op 1 cm
Instructies
- - Doe knoflook, peterselie, mosterdzaadjes, in de mengbeker , hak 3 sec / snelheid. 8 .
- - Doe het mengsel in een kom voeg er de zeste van 1 citroen en en 1 theelepel komijnpoeder bij, zet opzij.
- - Doe de uien in de mengbeker en hak 5 sec / snelheid 5 . Spatel naar beneden.
- - Voeg de olijfolie, de tomatenpuree en het rundvlees toe : 10 min. / 120 ° C / linksomdraaien / snelheid lepeltje.
- - Voeg de paprikapoeder, zout, peper en rode wijn toe, kook zonder maatbeker maar met anti-spatdeksel (of varomamandje bij tm5 – tm31) 20 min. / 100 ° C / linksomdraaien / snelheid lepeltje .
- - Voeg het gereserveerde aromatische mengsel, 250 gr water en bouillon blokje/pasta toe, kook opnieuw met antispatdeksel ( of varomamandje) 30 min. / 100 ° C / linksomdraaien / snelheid lepeltje .
- - Voeg de aardappelen, wortelen en paprika's toe, kook opnieuw met het antispatdeksel ( of varomamandje):30 min. / 100 ° C / linksomdraaien / snelheid lepeltje.
- - Doe de goulash in een kom en serveer..
Recept in video: