Goulash
Goulash in de Thermomix

Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse peterselie
  • 1-2 theelepels mosterdzaadjes (De Mill en Mortar Yellow Mustard is verkrijgbaar in onze webshop)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • zeste van 1 citroen
  • 3 uien
  • 20 gr olijfolie
  • 70 gr tomatenpuree
  • 800 gr in blokjes gesneden runderstoofvlees (1x1 cm)
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 theelepels zout
  • 2 snuifjes gemalen peper
  • 150 gr rode wijn
  • 250 gr water
  • 1 blokje vleesbouillon of 1 kleine eetlepel bouillonpasta (Rundbouillon is verkrijgbaar in onze webshop)
  • 200 gr aardappelen (geschild en in blokjes gesneden (2x2 cm)
  • 100 gr wortelen, geschild en in plajes (0,5 cm)
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes en in blokjes van 1 op 1 cm
  • 1 gele paprika, zonder zaadjes en in blokjes van 1 op 1 cm
Instructies

  • - Doe knoflook, peterselie, mosterdzaadjes, in de mengbeker , hak 3 sec / snelheid. 8 .
  • - Doe het mengsel in een kom voeg er de zeste van 1 citroen en en 1 theelepel komijnpoeder bij, zet opzij.
  • - Doe de uien in de mengbeker en hak 5 sec / snelheid 5 Spatel naar beneden.
  • - Voeg de olijfolie, de tomatenpuree en het rundvlees toe :10 min. / 120 ° C / linksomdraaien / snelheid lepeltje.
  • - Voeg de paprikapoeder, zout, peper en rode wijn toe, kook zonder maatbeker maar met anti-spatdeksel (of varomamandje bij tm5 – tm31) 20 min. / 100 ° C / linksomdraaien / snelheid lepeltje .
  • - Voeg het gereserveerde aromatische mengsel, 250 gr water en bouillon blokje/pasta toe, kook opnieuw met antispatdeksel ( of varomamandje) 30 min. / 100 ° C / linksomdraaien / snelheid lepeltje .
  • - Voeg de aardappelen, wortelen en paprika's toe, kook opnieuw met het antispatdeksel ( of varomamandje):30 min. / 100 ° C / linksomdraaien / snelheid lepeltje.
  • - Doe de goulash in een kom en serveer.

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix