Ga nog verder met je Thermomix ervaring: Maak kennis met de Thermomix Sensor!

Thermomix cutter

De Thermomix Sensor

Ben je het zat om te gokken of je eten gaar is? Maak kennis met de Thermomix Sensor, de nieuwste innovatie van Vorwerk die jouw keukenervaring naar een hoger niveau tilt. Met deze slimme accessoire kun je de temperatuur van je gerechten nauwkeurig meten, waardoor je altijd perfecte resultaten behaalt.

De Thermomix Sensor is een Bluetooth digitale voedselthermometer. Deze thermometer zal een nauwkeurige temperatuurregeling tot op de graad, voor jouw oven-, pan- of barbecuebereidingen weergeven. Je TM6 zal verbinding maken met de Thermomix Sensor om te voorspellen wanneer je vlees, kip en vis perfect gaar zullen zijn. Naast een vleesthermometer kan de Thermomix Sensor ook worden gebruikt in vloeibare mengsels en degen zoals cakes en broden, met behulp van de innovatieve siliconen houder. Volledig geïntegreerde begeleide kookfunctie voor een gemakkelijke kookervaring. Eenvoudige toegang via de nieuwe Cooking Center-app.

Perfect brood

Vergeet de tandenstoker! Of het raden dat je brood klaar is. De Sensor detecteert de exacte temperatuur van je brooddeeg, zodat je een luchtige, goudbruine brood op tafel tovert.

Heerlijke cake

Soms al eens gehad, cake te lang in de oven? Niet zo fijn een droge cake. Of niet lang genoeg in de oven en je hebt nog een rauwe cake vanbinnen? Met de Thermomix sensor kan je de temperatuur van je beslag opvolgen, waardoor je cake altijd perfect gaar is.

Malse, sappige vleesgerechten

Weet je nooit zeker of je kip of biefstuk vanbinnen gaar is? De Thermomix Sensor neemt de twijfel weg en zorgt voor perfect gebakken vlees, precies zoals jij het wilt.

De Thermomix Sensor bestaat uit drie onderdelen:

thermomix sensor
Nauwkeurige keukenthermometer

De kooksensor verbindt via Bluetooth met de Thermomix TM6 en de nieuwe Cooking Center-app. De Thermomix Sensor stuurt voortdurend gegevens tijdens het kookproces. Het heeft twee meeteenheden, de kerntemperatuursensor en de omgevingstemperatuursensor. Het meet de temperatuur tot op de graad nauwkeurig.

De kerntemperatuursensor bevindt zich ongeveer twee centimeter van het uiteinde en meet de kern­temperatuur van het voedsel. De kerntemperatuur is de temperatuur die zich in het midden van het voedsel bevindt. De maximale kerntemperatuur die kan worden gemeten en niet mag worden overschreden, is 100 °C.

Boven aan de sensor bevindt zich de omgevingstemperatuursensor, die de omgevingstemperatuur meet, zoals de temperatuur van de oven of de barbecue. De Thermomix-sensor kan worden gebruikt tot een maximale omgevingstemperatuur van 275 °C (zonder ondersteuning).

Oplaadstation
Dit laadt de Sensor op en versterkt het signaal van de Sensor. Het oplaadstation is magnetische wat het handig maakt om het te bevestigen aan de ovendeur tijdens het koken.
Houder
De siliconenhouder kan aan de wanden van de bakvorm worden bevestigd, zodat de Sensor kan worden gepositioneerd en vastgehouden tijdens het koken van vloeibare gerechten.
thermomix sensor cooking center app
Een controle binnen handbereik

Koppel gewoon de Thermomix Sensor aan je Thermomix TM6 om volledige controle te hebben over het kookproces in je oven, pan of grill, dankzij deze keukenthermometer.

Nadat de instelling is voltooid, kan je nog steeds de tijd en temperatuur die door de Thermomix Sensor worden gedetecteerd, volgen via de Cooking Center-app en op je Thermomix TM6.

Je kan zelfs jouw Thermomix Sensor verbinden met de Cooking Center-app op je telefoon om meldingen te ontvangen en op de hoogte te worden gehouden van de kookstatus van jouw gerechten met absolute precisie.

Jouw keukenhulpje naast je Thermomix

Je kan momenteel op je thermomix al de functie raadplegen. De Sensor zelf wordt dit jaar (2024) verwacht om in de Benelux uit te komen. Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief want daar houden we je op de hoogte vanaf we de Thermomix Sensor ter beschikking krijgen voor onze klanten.