Zoetmiddel
Op onze recepten geven we jullie steeds de optie op zelf te kiezen wat voor zoetmiddel je wilt gebruiken. Hierdoor kies je zelf of je gerecht "gezonder" maakt.

Hier zijn verschillende opties voor die je kan gebruiken. We maken even een oplijsting van de soorten die hieronder kunnen vallen:
  • - Geraffineerde suiker: Dit zijn de suikers zoals we ze al jaren kennen. Kristalsuiker, rietsuiker, bastarsuiker,..
    Zelf proberen wij deze zoveel mogelijk te vermijden in onze recepten wij proberen altijd voor de alternatieve suiker/suikervervangers te gaan. Dit omdat de geraffineerde suikers bewerkt zijn. Alle vitaminen en mineralen zijn weg. Wil je geen alternatieve suiker gebruiken kan je deze gebruiken in je gerechten.

  • - Alternatieven:
    Wij verkiezen om te gaan voor suikervervangers. Hierbij hebt je honing , ahornsiroop, kokosbloesemsuiker deze zijn een betere optie dan de geraffineerde suikers. Maar nog beter zijn de zoetstoffen op basis van "inuline". Dit wil zeggen zoetmiddelen die langzamer verteren en je bloedsuikerspiegel minder verhogen doordat ze niet worden opgenomen tot de dunne darm. Voorbeelden van deze suikervervangers zijn : Erythritol, stevia, zusto, tagatose, ...

Wij gebruiken zelf vooral Erythritol in onze gerechten, waarom?
Erythritol (bv. Sukrin, Steviala) wordt verkregen door fermentatie van glucose. Het komt van nature voor in tal van vruchten als meloen en peren, maar ook in planten en groenten. Wij vinden vooral enorm voordeel aan Erythritol dat dit een 100% natuurlijk product is. het product is een witte korreltjes die enorm aanvoelt als gewone suiker. Zeer makkelijk dus om als alternatief te gebruiken. Naast dat het een zoetmiddel op basis van "inuline" is waardoor het je bloedsuikerspiegel niet laat schommelen heeft deze zoetmiddel ook veel minder calorie├źn (0.24 calorie├źn per gram) dan gewone suiker (4 kcal per gram).
Erythritol heeft 70% van de zoetheid van suiker. Wil je dus in je recept dezelfde suikergehalte smaak van geraffineerde suiker hebben dan moet je er iets meer in doen.

Waarom nemen wij Erythritol en niet zusto?
Zusto wordt gemaakt van sucralose, een intensieve zoetstof. Intensieve zoetstoffen worden meestal kunstmatig gemaakt in een fabriek door verschillende stoffen te bewerken. Wij verkiezen Eryhtitol omdat deze geen chemische processen ondergaat en een natuurlijke vervanger is. Beide zoetmiddelen laten je bloedsuikerspiegel niet schommelen.

Bekijk al de Thermomix recepten

Test gratis en vrijblijvend de Thermomix bij jou in de buurt

Je leert de Thermomix best kennen door hem zelf te gebruiken. Wij organiseren overal te lande kookworkshops waar je onder leiding van een Thermomix deskundige alle mogelijkheden van het toestel ontdekt.

Bekijk onze kennismakingsdemo's