5 tips voor minder stress bij het koken van het kerstdiner

Stress met kerst

Kerst staat weer voor de deur dit betekendt gezelligheid, familie, cadeau’s en lekker eten. Maar ook veel voorbereiding, koken, serveren en dit staat bij velen synoniem voor stress. Wij hebben enkele tips verzameld om je te helpen bij een stressvrij kerstmenu.


1. Maak keuzes

Maak het voor jezelf niet te moeilijk. Keep it simple! Als voorgerecht kan je gaan voor een lekker soepje uit je Thermomix. Maak het soepje net voor het serveren nog feestelijk door oesterzwammetjes of gerookte ham erin te leggen.


2. Goede voorbereiding is helft van het werk

Maak je kerstmenu met gerechtjes die je al op voorhand kan maken. Het vermijd stress en een overvolle keuken op de dag zelf. Desserts zijn het ideale voorbeeld die je perfect op voorhand kan maken.Een lekkere taart of iets voor in de diepvries. Laat je Thermomix een dag op voorhand draaien met een lekkere mousse of ijstaart. Op je kerstfeestje moet je het maar uithalen en serveren. Dit zorgt ervoor dat je veel meer ontspannen voelt en meer kan genieten van de avond zelf.


3. Schrijf alles op

Denk je nu help ik heb maar één Thermomix mengbeker en ik kan daar toch niet mijn volledige kerstmenu in maken? Dit kan zeker wel, schrijf op voorhand even alles op en maak een goede volgorde voor uw Thermomix.Maak een goede afwisseling tussen koude en warme gerechten. De koude gerechten kan je ’s middags al maken in uw Thermomix. Het dessert kan je dag voordien maken. Wedden dat je volledige kerstmenu kan maken met je Thermomix zonder stress! Alles plannen is the key tot succes.


4. Deligeer taken

Laat de rest van het gezin helpen. Jij hebt toch al gekookt met je Thermomix! Geef de verantwoordelijkheid van de drank aan uw man en laat de kinderen zorgen voor de afwas, met de Thermomix heb je al minder afwas van het kokerellen. Door verantwoordelijkheden uit te geven heb jij al minder taken en dus minder zaken om over te stressen.


5. Geniet!

Maar het allerbelangrijkste… Geniet! Gun jezelf een glaasje en een beetje rust tussen al het koken!

Toch nog stress? Zet je Thermomix op stand 2 dit is de goede stand om op in en uit te ademen... ;)

Wil je zien hoe een Thermomix helpt bij je stress vrije kokerellen? Schrijf in op een demo of kom tijdens ons eindejaarsopendeur langs tussen 15 december en 21 december (uitzonderlijk 25 december) elke dag van 14u tot 18u.

Share
Gerelateerde post
Blog meer tijd met de thermomix

Meer tijd met Thermomix

Is het een uitdaging om je werk te combineren met sporten, kinderen,... Wwe geven je mee waarom de Thermomix jouw leven makkelijker maakt en je meer tijd geeft.

Blog thermomix stress met kerst

Vegetarisch menu

4 gerechtjes in de Thermomix die helemaal geen vlees nodig hebben. Lekker vegetarisch!