Cookidoo weergave op smartphone/tablet

cookidoo app

Cookidoo.be heeft ook een applicatie voor smartphone of tablet. Deze kan je downloaden via de App Store of Google Play store. Log je met dezelfde gegevens in die je gebruikt hebt bij het aanmaken van een account op cookidoo.be .
Alle recepten die je opslaat via de applicatie kan je ook terugvinden op je Thermomix of op de browser weergave van cookidoo.
We leggen je onderstaand uit hoe je het Cookidoo receptenplatform kan gebruiken op je smartphone of tablet.

thermomix Deksel
Ook hier vindt je meteen een zoekbalk. Je kan in deze zoekbalk een bepaald ingrediënt typen waarop je wilt zoeken of je kan bepaald gerecht typen zoals "spaghetti carbonara". Je kan zoeken op recept, ingrediënt of collecties.
Vanaf je begint te typen zal je al suggesties krijgen van cookidoo zelf. Als je na het typen op "zoeken" klikt zal je resultaten krijgen voor jouw zoekingave.
Wil je deze zoekfunctie nog verder verfijnen dan kan dit door de Filter aan te passen. Zoals je ziet op de foto.
De knop "Relevant" wijst op de volgorde waarin je recepten vermeld staan. Dit kan je ook aanpassen naar "Nieuwste", "Naam", "Totale tijd, korste", "bereidingstijd, korste","hoogste beoordeling". Zo kies je zelf in welke volgorde cookidoo de resultaten van jouw zoekingave moet plaatsen.
Ik wil meer weten over filters


Als je een recept hebt gevonden die je wilt gebruiken kan je verschillende zaken doen ook hier kan je de verschillende opties voor je recept weergeven door op de 3 puntjes te klikken bij het recept.
De verschillende opties die je dan kan doen met het recept:
  • Vandaag koken: Je recept wordt toegevoegd aan je week op vandaag. Als je dan in je Thermomix naar "mijn week" gaat kan je dit recept als eerste daar terugvinden en makkelijk starten met koken.
  • Bladwijzer: Je kan ervoor kiezen om een bladwijzer te geven aan het recept, dit is een opgeslagen collectie bij "mijn recepten" waar je alle recepten terugvindt met een bladwijzer
  • Toevoegen aan collectie: Je kan elk recept toevoegen aan een collectie. Zo kan je bijvoorbeeld collecties maken volgens hoofdgerechten/voorgerechten of collectie je eigen naam geven zo kan iedereen in het gezin een collectie hebben met zijn favoriete recepten
  • Toevoegen aan mijn week: Je kan recepten ook makkelijk inplannen in Cookidoo. Als je kiest voor toevoegen aan mijn week dan komt er een scherm die vraagt op welke dag je het wilt inplannen. Zo kan je zeer makkelijk een weekplanning maken in Cookidoo
  • Toevoegen aan boodschappenlijst: Als je deze optie kiest worden alle ingrediënten toegevoegd aan je boodschappenlijstje, zo kan je makkelijk naar de winkel gaan met je cookidoo-app.
Weekplanner / boodschappenlijstje Collecties en opgeslagen items
thermomix cook key


thermomix cook key
Om naar mijn week te gaan klik je onderaan op "mijn week". Alle recepten die jij op een bepaalde datum hebt gepland kan je in een overzicht raadplegen bij "Mijn Week".
Je krijgt bij elk recept opnieuw de drie puntjes in rechterhoek om bepaalde zaken weer aan te passen aan je recept of ergens anders toe te voegen.
Bij de cookidoo - browser versie zie je meteen ernaast welke recepten in je boodschappenlijstje aanwezig zijn. In de cookidoo-app kan je boodschappenlijstje raadplegen door de knop onderaan naast "mijn week", "winkelen".
Wil je de weergave anders van je week, klik dan op het kalender icoontje in de rechterbovenhoek.


Kies je onderaan voor de knop "Mijn recepten" dan ga je naar al je opgeslagen recepten en collecties.
Je kan bepaalde collecties in geheel opslaan zoals je ziet op de foto met "smoothie bowls" en "easy detox juices". Je kan recepten toevoegen aan een lijst die je zelf een naam geeft en je kan je de categorie "bladwijzers" hier ook raadplegen.
thermomix cook key


thermomix cook key
Om in de app naar profiel te gaan moet je eerst zorgen dat je in het tablad "bekijken" bevindt. Dit zie je op de afbeelding bij nummer 1 staan. Als je in "mijn recepten" of "winkelen" bevindt zal je het icoontje voor profiel niet zien.
Als je in "bekijken" bevindt dan zal je in de rechterbovenhoek het icoontje van een persoon zien. Zo kan je naar je profiel gaan op de cookidoo-app.
De opties in je profiel zijn de volgende:
  • Status lidmaatschap: Als je hier op klikt kan je zien tot wanneer je account nog loopt en of deze actief is of niet.
  • Voorkeuren:Hier geef je aan wat je favoriete kookstijl is en kan je bepaalde zoekfilters standaard al instellen.
  • Mijn apparaten:Hier kan je zien welke Thermomixen verbonden zijn aan je cookidoo-account. Heb je een Thermomix TM5 dan kan je ook hier zien welke cook-key verbonden is aan je account.
  • Meer: Bij meer kan je wachtwoord wijzigen ,gebruiksvoorwaarden, privacybeleid, diclaimer lezen en je gekochte content raadplegen
Als laatste icoontje onderaan vindt je "winkelen". Hier kan je boodschappenlijstje raadplegen. Heb je recepten toegevoegd aan de boodschappenlijst dan staan ze hier per categorie als boodschappenlijstje samen
Bovenaan kan je kiezen voor het weer te geven "op categorie" of "op recept". Heb je ingrediënten wel in huis of heb je ingrediënt in je winkelkar gelegd in de winkel dan kan je zeer makkelijk schrappen door op het witte kadertje rechts naast het product te klikken. Zo verdwijnt je product uit winkelwagen.
Wil je nog andere ingrediënten van de winkel meedoen die niet in één van je recepten aanwezig is. Klik dan op het plus tekentje rechtsonder en voeg eigen ingrediënten toe op je boodschappenlijstje. Zo kan je zeer makkelijk met dit lijstje naar de supermarkt.
Heeft je partner ook de cookidoo-app en zijn jullie met hetzelfde account verbonden dan zal dit automatisch synchroniseren, voegt u partner iets in het boodschappenlijstje dan zal jij dit ook te zien krijgen in jouw boodschappenlijstje.
thermomix cook key