Wat zijn de 5 voordelen van de Thermomix?

Snel

Vers koken met natuurlijke producten
Alle voedingswaarden blijven behouden

Creatief

Typ een ingrediënt in en laat je inspireren
Iedere dag een ander gerecht is kinderspel

thermomix Deksel

Geldbesparend

Koop enkel de basisingrediënten
Seizoensgebonden koken is gemakkelijk

Eenvoudig

Als je kan lezen, kan je koken
Het toestel doet alles voor jou, jij moet enkel de knoppen bedienen .

Snel

Programmeer de Thermomix in en jij kan ondertussen perfect iets anders doen
Het toestel werkt sneller dan een oven of een fornuis

thermomix Deksel
Gezond
Dat vers koken gezonder is, moeten we jouw niet vertellen. Maar bij klassiek koken met een potje op het vuur, werk je met een open pot en giet je het kookvocht bij groenten en aardappelen weg. Hierdoor verlies je enorm veel vitaminen, smaak en mineralen. Thermomix koken heeft hierbij een fantastisch voordeel, niet alleen kan je met de varomaschaal en varomamandje stomen ( zie rubriek stomen) waardoor veel smaken, kleuren en vitaminen blijven behouden, ook werken we voor 95 % met gesloten maatbekertje (dopje bovenaan mengbeker). Dit maatbekertje zorgt dat de smaak, warmte en vitaminen in het gerecht blijven. ( 5% gebruiken we het maatbekertje niet bij gerechten zoals confituur, risotto… waarbij vocht in de bereiding moet verminderen).
Ook bij klassieke gerechten zoals aardappelpuree giet je niets weg van vocht. Je maakt puree met het vocht waardoor de smaak enorm is en behouden we alle vitaminen.
Tip, voor jonge ouders en grootouders: kijk ook even naar de voordelen om babyvoeding te maken voor jullie jonge spruit. Elk lepeltje dat je hem of haar geeft met groente- fruitpapje zit vol vitaminen en mineralen als je deze maakt in de Thermomix. Je vindt enkele recepten op onze blog en er is een speciale rubriek in kookboek Koken met de Thermomix gemakkelijk en superlekker pag 20 - 23)/

Nog een groot voordeel is minder gebruik van bloem of andere sausdikkers. Door de enorme kracht van het toestel wordt bloem of welke verdikking ook veel beter in de massa opgenomen. Gevolg: minder bloem bij pannenkoekdeeg. Maar ook klassiekertjes zoals bechamelsaus, champignonsaus, kaassaus, currysaus … hoef je minder verdikking in te stoppen dus gezonder en lekkerder.

Zit je met een bepaald dieet, allergieën, of wens je bepaalde producten niet te eten? Geen probleem. Met de Thermomix kook je naar eigen smaak en beleven. Van glutenvrij, vegan, vegetarisch of gewoon gezonde voeding. Een Thermomix helpt je om snel, makkelijk je eigen potje op tafel te toveren. Inspiratie naar recepten kan je terugvinden op onze website
Creatief
"Wat gaan we vandaag klaarmaken?". Wordt deze vraag bij jullie thuis ook geregeld gesteld? Komt de inspiratie ook niet om iets te verzinnen? Met de Thermomix is dat verleden tijd! Bij de aankoop van de Thermomix krijg je een basiskookboek erbij. Een compleet kookboek met tal van gemakkelijke basisrecepten om aan de slag te gaan met je Thermomix. Naast dit basiskookboek en tal van andere Thermomix kookboeken is er een online receptenplatform genaamd Cookidoo. Een platform met meer dan 960 Nederlandstalige gerechten en daarnaast meer dan 10 000 internationale recepten. Een enorme born van inspiratie.
Het platform is bereikbaar via het scherm op de Thermomix, computer en smartphone. Door de wifiverbinding in je Thermomix TM6 kan je recepten onderweg opslaan via je smartphone en 's avonds meteen terugvinden op je Thermomix scherm om te starten met koken.
Bepaald ingrediënt over of in promotie in de supermarkt? Tik het ingrediënt in, gebruik de filters en je krijgt meteen tal van ideeën. Heb je vanavond niet veel tijd om te koken, zoek op het platform met de filter voor gerechtjes die 15-20 minuten tijd nodig hebben en je vindt er verschillende gerechtjes die je snel kan maken. Ook wij helpen je verder met Thermomix gerechten. Op ons Youtube kanaal vind je al meer dan 200 gerechten.
Receptjes van garnaalkroketjes tot ontbijtkoeken, van heerlijke soepen tot klassiekers als vol-au-vent en uiteraard ook tal van dessertjes.
thermomix cook key
thermomix Deksel
Economisch/ Geld en tijd besparend
We besparen op elektriciteit, water, … maar hoe kan je op boodschappen besparen? Met de Thermomix kook je met verse voedingsstoffen tal van gerechten. Waar je in de supermarkt aanzienlijk voor betaalt. Een kant-en-klare lasagne, groentensalade, brood, confituur , pizza, gebak,... Noem maar op. Je hebt ze zelf allemaal in een mum van tijd klaar. Op 15 minuten een soepje met verse groenten en bouillon i.pl.v. een duurdere kant-en-klare soep met toevoeging van bepaalde bewaarmiddelen. Je eigen warme bakker zijn of heerlijke confituur met seizoensgebonden groenten en fruit maken die goedkoper en beter voor het milieu zijn.

De Thermomix geldbesparend? Jazeker. De Thermomix heeft 21 functies in 1. Je hoeft dus geen geld uit te geven aan al deze keukentoestellen: een broodmachine, ijsmachine, weegschaal, sousvidetoestel, fermenteertoestel, waterkoker, staafmixer, eierkoker, ijscrusher, steamer, mixer, soepmaker, sausmaker,... Nog niet overtuigd? De thermomix heeft ook een reinigingsfunctie waardoor jij minder afwas hebt!

Maak all-in-one gerechten met je Thermomix. Combineer je mengbeker met de varomaschaal. Een saus in je mengbeker, aardappelen in het mandje, groenten en vis in je varomaschaal. Een volledige maaltijd dus in 1 apparaat bereid met dezelfde energie. De verbruik van de Thermomix heeft een nominale vermogen van 500 W, bij verwarmen een vermogen van 1000 W en de maximale stroomverbruik van 1500 W.
Eenvoudig
Elke dag een heerlijk simpel gerechtje op tafel? Of ben jij een hobbykok die graag experimenteert? Met de Thermomix tovert ieder zijn eigen heerlijk gerechtje op tafel. Van jong tot oud, iedereen kan met het toestel werken, dat maakt de Thermomix zo bijzonder.
Ben je niet de grootste held in de keuken? Geen probleem. De Thermomix heeft een basiskookboek waar je rustig mee aan de slag kan gaan voor jouw alledaagse maaltijden eenvoudig te bereiden. Door het guided cooking in je Thermomix kan je elk gerecht van het basiskookboek of het Cookidooplatform op je Thermomix raadplegen en stap per stap koken. Je Thermomix zegt wat je moet doen en jij hoeft enkel de ingrediënten toe te voegen en op volgende te klikken. Bij bepaalde moeilijkere handelingen zal de Thermomix aan de hand van een video je tonen hoe je dit uitvoert. Dit kan je zien op onze video van de appelcake.
Kortom, als je kan lezen, kan je koken met de Thermomix. Het is kinderspel.
Wij helpen je ook graag verder met tal van recepten op ons Youtube-kanaal. We maken Thermomix gerechtjes stap per stap. Zet Sabrina of Steven mee in je keuken op je ipad, computer of telefoon en kook de gerechten samen met ons. Het leuke is dat je ons gewoon kan pauzeren en wanneer je klaar bent opnieuw op play kan duwen om zo zeer gemakkelijk de gerechtjes te maken.

Ben jij een hobbykok en zet je graag een heus menu op tafel?
Dan is de Thermomix jouw ideale souschef in je keuken. Je bent je eigen warme bakker en maakt de heerlijkste broden en pistolets. Door de 10 700 toeren die de Thermomix aankan maak jij de fijnste en heerlijkste sausen en chutneys, pesto's,... Met de sous-vide functie word jij de expert van gestoofd vlees en vis,... Wil je samen met ons meer gebruik maken van je Thermomix en heerlijke menu's op tafel toveren? Neem dan zeker een kijkje bij onze Thermomix workshops.
thermomix cook key
thermomix Deksel
Snel
Koken, het neemt soms veel tijd in beslag die we niet altijd hebben. De Thermomix is hier jouw oplossing!
Met de Thermomix kan je een complete maaltijd bereiden in 30 minuten. De Thermomix neemt lastige routinewerk over. Je hoeft niet meer bij je kookvuur te blijven roeren. Groenten, ajuin, knoflook snijden het neemt veel tijd in beslag ook hier bespaart Thermomix je veel tijd. Het toestel kan mixen, garen, wegen, mengen, ... Je hebt in 1 pot zeer snel een gerecht klaar. (Niet voor niets noemt onze website "alleskunner"). Je bespaart al veel tijd tijdens het koken maar ook nog eens tijd bij de afwas. Alles kook je in de mengbeker van de Thermomix waardoor je veel minder afwas hebt. Veel gerechten zijn sneller klaar, hier een kleine opsomming van enkele gerechten:
  • Tomatensoep 15-tal minuten
  • Pesto 47 seconden
  • Vol-au-vent 30 minuten
  • Aardappelpuree 20 minuten
  • Deeg kneden 3minuten
Kortom meer tijd voor ontspanning, kinderen,...

De Thermomix en kinderen

Zoals bij alle elektrische toestellen geldt: blijf erbij wanneer de kinderen met de Thermomix willen koken. Toch is de Thermomix op zich een heel veilig toestel.
Mijn elfjarige dochter Gracy kookt al een tijdje met het toestel. Ze vraagt me dan: ‘Mag ik even met de Thermomix spelen?’ Onder begeleiding van mij of mijn echtgenoot Steven ‘speelt’ ze al jaren met de Thermomix.
Ze is natuurlijk gek op het digitale gedeelte van het toestel. Haar oogjes blinken van trots als ze een gerechtje heeft gemaakt. Het fijne hierbij is dat zij zich niet kan verbranden aan het handvat, geen onderzetter nodig heeft voor de warme mengbeker.
Ook zal het toestel nooit starten als het deksel niet goed gesloten is. Een fantastisch veilig gevoel geeft dit.
Als de lichtjes naast de mengbeker rood waren, mocht ze vroeger niet aan het toestel komen. Nu ze elf jaar is, weet ze dat ze voorzichtig moet zijn met de metalen zijkanten, want die zijn warm.
Mijn oudste heeft haar Thermomix steevast staan op kot! Beiden smullen graag en zijn grote Thermomix-fans. Niet onbegrijpelijk met zo’n ouders hé.
thermomix Gracy - kinderen

Meer informatie over de Thermomix

Heb je ergens vragen bij over de Thermomix, de kooksessies, onze vervolmakingsessies, contacteer ons en we helpen je graag verder.