Dat vers koken gezonder is, moeten we jouw niet vertellen. Maar bij klassiek koken met een potje op het vuur, werk je met een open pot en giet je het kookvocht bij groenten en aardappelen weg. Hierdoor verlies je enorm veel vitaminen, smaak en mineralen. Thermomix koken heeft hierbij een fantastisch voordeel, niet alleen kan je met de varomaschaal en varomamandje stomen ( zie rubriek stomen) waardoor veel smaken, kleuren en vitaminen blijven behouden, ook werken we voor 95 % met gesloten maatbekertje (dopje bovenaan mengbeker). Dit maatbekertje zorgt dat de smaak, warmte en vitaminen in het gerecht blijven. ( 5% gebruiken we het maatbekertje niet bij gerechten zoals confituur, risotto… waarbij vocht in de bereiding moet verminderen).
Ook bij klassieke gerechten zoals aardappelpuree giet je niets weg van vocht. Je maakt puree met het vocht waardoor de smaak enorm is en behouden we alle vitaminen.
Tip, voor jonge ouders en grootouders: kijk ook even naar de voordelen om babyvoeding te maken voor jullie jonge spruit. Elk lepeltje dat je hem of haar geeft met groente- fruitpapje zit vol vitaminen en mineralen als je deze maakt in de Thermomix. Je vindt enkele recepten op onze
blog en er is een speciale rubriek in kookboek
Koken met de Thermomix gemakkelijk en superlekker pag 20 - 23)/
Nog een groot voordeel is minder gebruik van bloem of andere sausdikkers. Door de enorme kracht van het toestel wordt bloem of welke verdikking ook veel beter in de massa opgenomen. Gevolg: minder bloem bij pannenkoekdeeg.
Maar ook klassiekertjes zoals
bechamelsaus,
champignonsaus, kaassaus,
currysaus … hoef je minder verdikking in te stoppen dus gezonder en lekkerder.
Zit je met een bepaald dieet, allergieën, of wens je bepaalde producten niet te eten? Geen probleem. Met de Thermomix kook je naar eigen smaak en beleven. Van glutenvrij, vegan, vegetarisch of gewoon gezonde voeding. Een Thermomix helpt je om snel, makkelijk je eigen potje op tafel te toveren.
Inspiratie naar recepten kan je terugvinden op onze website