Aardappelrösti


Ingrediënten

  • Dit is voor 4 personen ongeveer 12 stuks.
  • 120 gr sjalotten
  • 700 gr aardappelen (geschild, afgespoeld)
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 20 gr boter of ghee + extra voor de pan
  • 2-3 takjes verse peterselie
  • 50 gr tarwebloem
  • snuifje zout kan eventueel kruidenzout
  • snuifje peper
  • fleur de sel (faculatief)
Instructies

  • - Doe de sjalot in de mengbeker 5 seconden/snelheid 5 en schraap naar beneden.
  • - Voeg de 20 gr boter of ghee toe 4 minuten /90 graden /snelheid 1
  • - Voeg de aardappelen in blokjes, peterselie, 1 volledig ei, 1 eigeel , bloem, zout en peper toe meng 30 seconden/snelheid 5 (maximaal, niet langer).
  • - Doe in een kom. Verhit de rest van de boter of ghee in de pan zorg dat je pan op hoog vuur staat en eerst goed warm is.
  • - Maak kleine hoopjes in je pan van je aardappelmengsel en druk deze goed plat tot een cirkels. Bak beide kanten tot ze mooi goud bruin zijn.
  • - Bestrooi eventueel met wat fleur de sel en serveer warm.

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix