Een Aardappelsalade, zo lekker bij de BBQ. Aardappelen bevatten veel vitamine C die je graag wilt behouden. In plaats van ze te koken kan je ze best stomen, dan blijven alle vitamines en mineralen het beste bewaard, en dat kan perfect met je Thermomix en het kookmandje
- Voeg in de mengbeker 400gr warm water toe 10 min/varoma/snelheid 2 (om het water al op temperatuur te brengen)
- Schil ondertussen de aardappelen, spoel ze af en snij ze in kleine blokjes en voeg ze toe aan het varomamandje (zie foto)
- Zet het mandje in de mengbeker en stoom 10 min /varoma/snelheid 2
- Controleer de gaarheid van de aardappelen, indien nog niet gaar voeg nog een 2-3 min/varoma/snelheid 2 toe (naargelang het soort aardappel kan de gaartijd verschillen)
- Haal met de spatel van thermomix het mandje uit de mengbeker en laat de aardappelen op een bord afkoelen
- Verwijder het overgebleven water uit de mengbeker, reinig de mengbeker en droog deze goed uit, voeg de peterselie en bieslook (grof gesneden) toe 3 sec/snelheid 8, schraap naar beneden, opnieuw 3 sec/snelheid 8, doe dit in een serveerkom
- Voeg vervolgens de afgekoelde aardappelen toe en 1 eetl yoghurt, 2 eetl verse mayonaise, peper en kruidenzout meng alles voorzichtig