Geschikt voor
Porties
Voor 1 taart/4 personen
Ingrediënten
- 80 gr emmentaler
- 1 ui
- 2 teentjesknoflook
- 10 gr of scheutje olijfolie + een beetje om de springvorm in te oLiën
- 2 paprika's
- 3 tomaten
- 260 gr mais
- 200 gr champignons
- 130 gr kidney bonen
- 70 gr tomatenconcentraat
- 300 gr passata Recept om dit zelf te maken
- 500 gr gehakt
- 1,5 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel komijn
- 1/2 koffielepel chilipoeder
- 1 potje zure room
- 1 pakje volkoren wraps
- peper
- kruidenzout
Instructies
- - Voeg 80 gr emmentaler toe aan de mengbeker 10 sec/snelheid 10, haal uit zet opzij
- - Zonder de mengbeker te reinigen voeg 1 ui, 2 teentjes knoflook toe 5 sec/snelheid 5
- - Schraap naar beneden, voeg 10 gr of scheutje olijfolie toe 3 min/100 graden/snelheid 1
- - Voeg de 2 paprika's ( ontpit en grof gesneden) en 3 tomaten toe 3 sec/snelheid 5
- - Voeg vervolgens 260 gr mais toe, 200 gr champignons ( in schijfjes gesneden), 130 gr kidney bonen (zonder sap), 1 potje tomatenconcentraat en 300 gr passata 10 min/100 gr / linksomdraai / snelheid 1.5
- - Verwarm de oven voor op 180 graden
- - Bak het gehakt in de pan en kruid met 1.5 eetl paprikapoeder, 1 eetl komijn, ½ kl chilipoeder, peper en kruidenzout
- - Voeg na de 10 min het gehakt toe aan de mengbeker en meng manueel
- - Vet een springvorm in met olie, leg een wrap op de bodem, leg een gedeelte van het mengsel erop, smeer eerst op de volgende wrap een beetje zure room, leg omgedraaid op het mengsel, opnieuw zure room op de bovenkant van de wrap en werk zo verder tot alle wraps op zijn en het mengsel
- - Werk bovenaan af met de zure room en de emmentaler kaas
- - Zet in de oven voor 25 min
Bron recept:Diabetes Liga
Recept in video: