Tomaten passata
Thermomix tomaten passata

Ingrediƫnten

  • 15 tal tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 20 gr olijfolie
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel oregano
  • 70 gr tomatenconcentraat
Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 180 graden
  • - Vet de ovenschotel in met olijfolie
  • - Was de tomaten, haal de kroontjes uit de tomaten, snij in vier
  • - eg de tomaten in de ovenschotel met de 2 uien, 2 knoflook en chilipeper, en de kruiden, 1 eetl tijm, 1 eetl basilicum, 1 eetl oregano. Werk nog af met olijfolie
  • - Zet in de oven gedurende 30-40 min
  • - Haal uit de oven en voeg nu de helft van de tomatenmengsel toe aan de mengbeker, 5 sec/snelheid 5, stel vervolgens snelheid 3 en voeg de rest van de tomaten toe door het gaatje in het deksel tot alle ingrediĆ«nten in de mengbeker zit
  • - Voeg tomatenconcentraat toe en sluit de mengbeker met het maatbekertje 2 min/snelheid 10
  • - Verwijder het maatbekertje en voeg antispatdeksel toe 10-20 min (naargelang structuur ) /varoma/snelheid 2

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix