De Thermomix Eierkoker functie

verwarmen met de Thermomix

In de Thermomix TM6 kook je eieren van zacht gekookt tot hard gekookt.
Het belangrijkste voordeel hiervan is dat je jouw eieren naar jouw voorkeuren kunt koken, zonder dat er een timer nodig is, zonder dat de eieren breken. Je hoeft tijdens het kookproces er niet bij te blijven .

Het is belangrijk dat de eieren uit de koelkast komen om de juiste begintemperatuur beginnen. Omdat kamertemperatuur in Australië anders kan zijn dan die in België, werken we met koelkasteieren, aangezien de temperatuur in de koelkast over de hele wereld in wezen hetzelfde is.
Je hoeft geen varoma mandje te gebruiken, je legt de eieren naast het mes. Het mes draait niet tijdens het kookproces.
Praktisch, je doet 2 tot 6 eieren in de mengbeker, daarna voegt je koud water toe tot 1 liter (zie de maataanduiding in de mengbeker). Selecteer het geschikte kookpunt met behulp van de startknop (ronde knop) en de thermomix met je eitjes.

Je kan kiezen tussen:

  • - Zacht ( vloeibar eigeel, gedeeltelijk zacht eiwit)
  • - Medium zacht ( vloeibaar eigeel, gestold eiwit) Mijn favoriet
  • - Medium ( gedeeltelijk zachte dooier )
  • - Medium hard ( stevige dooier maar niet droog)
  • - Hard ( hard gekookt)