De Thermomix kan Hakken

hakken met de Thermomix

De thermomix kan je groenten heel snel hakken. Dit kunnen dus bijvoorbeeld groeten zijn voor je spaghetti, voor je minestronesoep, maar ook voor je rode kool witte koolsalade, groentesalade voor op je bbq.

Met de Thermomix ga je snel aan de slag met je groenten. Normaal gesproken ga je eerst je groenten wassen en vervolgens de zaadjes verwijderen, snij ze in grove stukken. Je zet 2 tot 3 seconden op snelheid 5, naar de gewenste grootte en je groenten worden gesneden.

Het voordeel is dut dat je niet veel snijwerk hebt las je de Thermomix gebruikt. Het is zeer gebruiksvriendelijke en opruimen is ene fluitje van een cent.

Als je opzoek bent naar een manier om kruiden fijn te malen, dan ben je bij de Thermomix ana het juiste adres. De Thermomix hakt je kruiden tot de perfecte consistentie.

Een tip als je veel kruiden wilt hakken maar gene puree van wil maken dan ga je als volgt tewerk. Je zet eerst je Thermomix op snelheid 10 en voet vervolgens de kruiden bovenaan door je opening van je mengbeker toe tijdens dat je Thermomix aan het draaien is. Voeg de kruiden in kleine porties toe zo worden ze fijngehakt en naar de zijkant van je mengbeker geduwd voor een perfecte resultaat.

We geven alvast enkele voorbeeld recepten:


Visburgers

Bij deze visburgers wordt eerst de lente-ui en kruiden gehakt.

visburgers
Ingrediënten
  • 60 gr peterselie (1/2 bosje)
  • 50 gr lenteui (2-3stuks)
  • 800 gr witte vis (bijvoorbeeld kabeljauw, pengasius,...)
  • 3 eieren
  • 40 gr sneedjes brood (2 stuks)
  • peper
  • kruidenzout
  • olie voor te bakken
  • veldsla
Instructies

  • - Voeg de peterselie en de lenteui toe aan de mengbeker 3 sec/snelheid 8
  • - Schraap naar beneden
  • - Opnieuw 3 sec/snelheid 8
  • - Schraap naar beneden voeg de vis in grove stukken toe, tevens de 3 eieren, kruidenzout, peper en het brood in grove stukken geschuurd
  • - 4-6 sec / turbo ( naargelang structuur vis)
  • - Bak de vishamburgers in een pan
  • - Serveer met veldsla
  • Tip: De visburgers zijn ook heerlijk koud in een salade, tussen een sandwich….


minestronesoep

Bij deze soep worden de groenten licht gehakt

minestronesoep met de Thermomix 
Ingrediënten

  • 1 prei (gewassen en gesneden)
  • 1 wortel (geschild en in twee gesneden)
  • 1 courgette (gewassen en in grove stukken)
  • 6 tal asperges (gschild en in grove stukken)
  • schepje of blokje kippen en groentebouillon
  • peper
  • zout
Instructies

  • - voeg de groenten toe buiten de prei 2 sec/snelheid 5
  • - voeg de prei toe samen met schepje of blokje kippen en groentebouillon en voeg water toe tot de volume van 2 liter komt 12 min/100graden/linksomdraai/ snelheid 1.5(voor de TM31 vul je maximaal tot 1,8 liter)
  • - kruid af met peper en zout
  • Ps dit lijkt een heel simpel soepje, maar u zal merken doordat de thermomix gesloten is tijden gaar proces blijven zowel de vitaminen maar ook de smaak in de soep