De Thermomix kan Karameliseren

karameliseren met de Thermomix

De thermomix tm6 kan ook voedsel koken tot ongeveer 160 graden, het voordeel is dat uien kunnen karamelliseren, nougatine maken, karamel maken en vlees stoven zonder te verbranden.

Je kunt deze temperaturen alleen opvragen op het basiskookboek en cookidoo, voor de veiligheid. Wanneer je bijvoorbeeld probeert het programma uit te schakkelen tijdens het maken van karamel , kan het apparaat worden belemmerd, daarom kun je alleen een maximale temperatuur van 160 opvragen via basiskookboek en cookidoo.

Voordelen van karameliseren in de Thermomix inplaats van op klassieke manier op het vuur is dat je de kans op verbranden vermijdt. Wat sneller gebeurt in de klassieke manier. Bij karameliseren in de TM geeft de Thermomix aan hoelang de gaartijd is op het scherm;. Tijdens dit proces moet je er niet bijblijven en kan je gewoon iets anderd doen. Nog een voordeel is dat bij het karameliseren van bijvoorbeeld uien je minder suiker nodig hebt tijdens het proces dan bij de klassieke keuken.

Hoe ga je tewerk?

Ga op de Thermomix naar je basiskookboek of kies één van de gerechten op cookidoo met karameliseren. Typ bijvoorbeeld “bruinen van uien” in op Cookidoo.

Enkele voorbeelden op ons Youtube-kanaal van karameliseren: