De Thermomix kan kneden

kneden met de Thermomix

De Thermomix kan perfect kneden, dankzij zijn krachtige motor en speciaal gevormd mes.
Kneden van deeg voor brood, pizza, pasta of gebak is een hele opgave. De speciale kneedmodus van de Thermomix tovert in een mum van tijd een glad deeg voor zoete of hartige gebakken producten. De alleskunner kneedt perfect en moeiteloos. Als je van bakken houdt, weet je hoe vervelend het kneden van deeg kan zijn. Vooral met compacte deegsoorten, bijvoorbeeld voor een volkorenbrood. Laat de Thermomix het werk doen, want de krachtige motor kan elk deeg aan.

De kneedmodus werkt met tussenpozen: het mes draait afwisselend naar rechts en links en rolt het brooddeeg krachtig - zoals de handen van een meesterbakker. De consistentie van het deeg is optimaal en de broodjes worden lekker luchtig.

De voordelen van de Thermomix beginnen zelfs voordat het deeg wordt gekneed, omdat de blender ook kan worden gebruikt om granen, peulvruchten, zaden en zaden in seconden fijn te malen. Dit creëert individuele broden en andere gebakken producten volgens uw smaak en behoeften, bijvoorbeeld voor mensen met coeliakie (glutenintolerantie).

De deegfunctie kan gebruikt worden voor het kneden van deeg voor broden, stokbrood, broodjes, ciabatta en meer...
Maar de Thermomix kan nog meer: met zijn kneedmodus is het ook een welkome hulp bij het bereiden van gehaktbrood en dergelijke. Hierbij worden gehakt, ei, paneermeel en de andere ingrediënten gekneed tot een homogeen vleesmengsel - voor de lekkerste en luchtigste vleesbrooden die u ooit heeft geserveerd!

We geven alvast enkele voorbeeld recepten:


Stokbrood met spelt

Ingrediënten
  • 50 gr speltgranen
  • 200 gr pistoletbloem
  • 1/2 pakje verse gist (21g) of eetlepels droge gist
  • 20 gr olijfolie
  • 1 koffielepel zout
  • 150 gr lauw water
Instructies
  • - doe de graantjes in de beker
  • - 20 seconden / snelheid 10
  • - Voeg de bloem, gist, zout, olie en water toe
  • - 2 minuten / deegfuntie
  • - haal het deeg uit de beker
  • - verdeel het in 2 en rol het uit tot 2 stokbroden en dek af met een handdoek
  • - laat het 20 tot 30 minuten op kamertemperatuur rijzen
  • - verwarm de oven voor op 200 graden
  • - Bak de stokbroden 20 minuten in de oven
  • - Serveer


Gehaktbrood

Ingrediënten
  • 1 el olie voor het invetten van de bakvorm
  • 1000 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 10 takjes verse platte peterselie
  • 3 sneden brood, in stukken gescheurd
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 ei
  • 250 gram melk
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel Worcestershire-saus
  • 25 gram tomatensaus
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
Instructies
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet de vorm in met de olie en zet apart.
  • Doe ui, peterselie en brood in de mengkom
  • hak 3 sec / snelheid 7
  • Voeg nootmuskaat, melk, mosterd, Worcestershire-saus, tomatensaus, ei, zout en peper toe
  • 30 sec / snelheid 2
  • voeg gehakt toe
  • 1 minuut/ deegfunctie
  • Breng het mengsel over in het voorbereide bakvorm en druk het stevig aan.
  • Plaats het in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten 180 graden
  • Serveer met een garnituurtje naar keuze

Hieronder nog een video met een recept van minibroodjes

Thermomix heeft 18 functies in 1 toestel
Benieuwd naar de andere functies ? Kijk eens naar het overzicht van de vele functies