De Thermomix kan mengen

mengen met de Thermomix

De Thermomix kan mengen. Dankzij zijn verschillende snelheid instellingen kan je zonder probleem zachte of vloeibare ingrediënten mengen. Lekkere marinades, heerlijke tapenades of dipsauzen. Of wat dacht je van een klassieke vinaigrette of een snelle en gezonde salade dressing. Een gezonde zelfgemaakte fruityoghurt met vers fruit... de Thermomix mengt dit in een handomdraai.

We geven alvast enkele voorbeeld recepten:


Caesar dressing

Ingrediënten
  • snufje zout en peper
  • 1 eidooier
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels mosterd
  • 120 ml olijfolie
  • 2 ansjovisfilets
Instructies
  • Doe de teentjes look en de ansjovisfilets in de beker
  • 5 seconden/snelheid 8
  • spatel alles naar beneden
  • voeg citroensap, mosterd, zout, peper en het eigeel toe
  • 20 seconden/snelheid 4
  • nogmaals 20 seconden/snelheid 4 en voeg nu de olijfolie geleidelijk toe


Tapanade van zongedroogde Tomaten

Ingrediënten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram zongedroogde tomaten in olie
  • 15 à 20 ontpitte olijven
  • 3 takjes basilicum
  • 150 gram Chavroux geitenkaas of Philadelphia
  • blokje groentenbouillon of pasta
Instructies
  • Pel de knoflook en doe in de mengbeker
  • 3 seconden/snelheid 8
  • Spatel naar beneden
  • Voeg de gewassen selder toe (met blaajdes) + geschilde aardappel in twee gesneden. 5 sec / snelheid 5
  • Voeg de zongedroogde tomaten met 1 eetlepel van de olie, de olijven en de basilicum toe
  • 4 seconden/snelheid 6
  • Spatel alles naar beneden
  • Voeg de kaas toe
  • Meng 15 seconden/snelheid 3
  • Serveer met brood

Thermomix heeft 17 functies in 1 toestel
Benieuwd naar de andere functies ? Kijk eens naar het overzicht van de vele functies