De Thermomix kan Verwarmen

verwarmen met de Thermomix

Opzoek naar een keukenrobot die echt een alleskunner is? Dan is de Thermomix een fantastische keuze. Dit geweldige apparaat kan je eten niet alleen verwarmen, maar ook perfect bereiden. Of je nu een simpele soep maakt of een uitgebreide maaltijd, de Thermomix kan het allemaal.

De Thermomix kan opwarmen/verwarmen. De Thermomix heeft de mogelijkheid om temperaturen vanaf 37 graden (ideaal voor babyvoeding) tot 120 graden. Dit per graden nauwkeurig instelbaar. De Thermomix kan een constante juiste temperatuur aanhouden. Je kookt dus met een uiterserste precisie.

Na de temperatuur 120graden is de volgende temperatuur “Varoma”, dit is optimaal voor stomen. De Thermomix bevat ook het vermogen om hoge temperaturen aan te kunnen. Bakaroma's, geroosterd vlees en knapperige gekarameliseerde gerechten kunnen deel uitmaken van uw Thermomix-recepten. De functie hoge functies is omwille van beiligheid enkel beschikbaar in basis en cookidoo recepten.

Voordelen van het verwarmen met de Thermomix? Het brandt niet aan, wordt niet te heet (dus geen verschroeide sauzen bijvoorbeeld) en kookt niet over (een veel voorkomend probleem bij ons als onze dochter haar soep opwarmde in de magnetron).

Opwarmfunctie op de Thermomix

Met de opwarmfunctie kan je bereide soepen, sauzen, ... geleidelijk opwarmen voor het serveren.

In plaats van te gissen, kun je de verwarmingsfunctie gebruiken om als jonge ouder, grootouder of moeder/vader water snel op te warmen tot de ideale 37 graden. Geen gevoel/gissing betrokken. Gewoon een perfecte temperatuur voor de flesjes voeding of voor de gemaakte patatjes.

De Thermomix is een veelzijdig keukenapparaat dat kan worden gebruikt om voedsel op verschillende temperaturen te verwarmen. De mogelijke temperaturen zijn 37 graden (ideaal voor babyvoeding), 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70, 75. De Thermomix kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan verschillende soorten voedsel te bereiden, van soepen en stoofschotels tot cakes en brood . Met zoveel verschillende toepassingen is de Thermomix een apparaat dat elke thuiskok in zijn keuken zou moeten hebben.

Praktisch ga je tewerk als volgt. Voeg alle ingrediënten toe die je wenst te verwarmen , bijvoorbeeld je overgebleven soep of je saus die je van tevoren hebt bereid. Stel de gewenste temperatuur in. Op de tweede bol selecteer je vervolgens snelheid lepel, 1 of 2 en draai aan de knop. De Thermomix geeft je een audio-waarschuwing vanaf de temperatuur bereikt is. De stand lepeltje is handig als je stukjes in de op te warmen voeding hebt en je deze wenst te behouden.

Let op, slagroom en eieren mogen niet boven 80 graden worden verhit om schifting te voorkomen.

Deze functie gebruik ik graag als ik gasten over de vloer heb en terwijl ik aan het vuur mijn stukje vlees of vis sta te bakken warmt de thermomix mijn sausje op, zonder dat ik daar moet naar toe kijken dat deze niet verbrand, overkookt of zo.