De Thermomix kan Vorreinigen

emulgeren met de Thermomix

De thermomix TM6 heeft een reinigingsfunctie, wat een geweldige functie is om je te helpen bij het uitvoeren van het menu of het schoonmaken. Maak de mengkom snel schoon en je kan meteen verder met een ander gerecht.

Heb je gerechten gemaakt zoals rijstpudding, iets waar chocolade in zit, gerechten zoals bearnaise, sabayon. Dan is het handig om eerst de mengkom schoonmaken met de vorreinigingsfunctie voordat je hem in de vaatwasser zet.

Praktisch, je voegt 1 liter water en 1 druppel afwasmiddel (niet meer of schuimt te veel) of 50 gram azijn toe, je sluit je mengbeker met deksel en maatbeker, en je stelt het gewenste reinigingsgraad in. De thermomix geeft een audiomelding wanneer deze klaar is met schoonmaken.

Je kunt de Thermomix demonteren en in de vaatwasser doen. Hoewel de Thermomix uit elkaar kan worden gehaald en dus geschikt zou zijn om in de vaatwasser te doen, kan deze niet in de horecavaatwasser, omdat de bijtende producten niet goed zijn voor de pinnetjes onderaan de mengbeker.

Je kan kiezen tussen verschillende voorreinigingsfuncties:

 • Deeg
  Deeg, zoals pizzadeeg, pastadeeg of brooddeeg, gaat de Thermomix bij de reinigingsfunctie gaan verwarmen tot 37 graden. Bekijk de volgende video voor onze tip om eenvoudig deeg uit de Thermomix te halen.
 • Universeel
  Voor bijna alle voedingsmiddelen, maar ook voor rijst en eiwitten, loopt het op tot 55 graden.
 • Vet en karamelreiniger
  zoals bekend vet en karamel, maar ook chocoladesaus.
 • Aanbranden
  Aanbranden als je onderkant een laagje heeft gekregen, bijvoorbeeld bechamelsaus, bearnaisesaus saus, rijst voor sushi gemaakt te hebben… deze gaat in begin weken, zonder te roeren en gaat tot 105 graden

Nadat de Thermomix het signaal heeft uitgezonden. Ik leg het dekstel in de gootsteen, giet de vloeistof uit de mengbeker uit en droog de mengbeker uit. De buitenkant is niet vuil, dus reinigen is niet nodig. Ik reinig en droog het deksel en de maatbeker, en ik kan opnieuw beginnen me koken.