asperges à la flamande / asperges op zijn vlaams
asperges à la flamande in de Thermomix

Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 2-3 personen

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 bussel apserges
  • 3 eetlepels peterselie
  • 200 gr boter
  • peper en kruidenzout
Instructies

  • - We maken eerst de hardgekookte eitjes:
  • TM31:Voeg de eitjes toe aan varomamandje, 500 gr water toevoegen, 15 min/varoma/snelheid 3
  • Tm5:voeg 400 gr water toe aan de mengbeker, eitjes in varomamandje,14 min/varoma/snelheid 3
  • TM6:eierfunctie, eitjes in de mengbeker, 1 l water toevoegen ( tot aan het eerste streepje), stel de eierkoker in op hard

  • - Ondertussen schil de asperges, snij de onderkant af en verdeel ze over de varomaschaal
  • - Als de eitjes gaar zijn, haal ze uit giet ze in mandje bij tm6, spoel ze met koud water af ( zal pellen vergemakkelijken)
  • - Reinig je beker goed, voeg 400 gr warm water toe en stel 7 min/varoma/snelheid 1,5
  • - Ondertussen pel de eitjes
  • - Na de 7 min of wanneer varoma bereikt is voeg de varomaschaal met de asperges toe. Stel voor de beginnen 8 min/varoma/snelheid 2
  • - Na de 8 min controleer de asperges naar gaarheid toe en stel eventueel opnieuw, 3-5 min /varoma/snelheid 2
  • - Controleer opnieuw even, zet de varomaschaal op een bord als ze klaar zijn
  • - Verwijder het water, reinig de mengbeker en voeg de peterselie toe 3 sec/snelheid 8
  • - Schraap naar beneden, voeg de hardgekookte gepelde eieren, kruid met peper en kruidenzout toe 3 sec/snelheid 5
  • - Haal uit zet opzij
  • - Zonder mengbeker te reinigen voeg de 200 gr boter in blokjes toe 3 min/100 graden/snelheid 3
  • - Voeg peterselie en eitjes opnieuw toe 10 sec/linksomdraai/snelheid1,5
  • - Dresseer de asperges op een ( verwarmd) bord en werk af met het ei- peterselie boter mengsel, serveer onmiddellijk en geniet van de lente!

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix