Geschikt voor
Porties
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 12 gamba's
- 1 + 1 blokje boter
- 3 takjes tijm
- 1 teentje knoflook
- 7 rode uien
- 1 citroen
- 3 eetlepel kappertjes (afgespoeld)
- 20 gr + 2 eetlepels olijfolie
- 15 gr yuzu olie (of 1/2 citroen + extra olie)
- 1 eetlepel rasta pasta of gerookte paprikapoeder (Verkrijgbaar op onze webshop)
- peper
- zout
- nootmuskaat
Instructies
- - Voeg 1 l warm water toe aan de mengbeker toe aan de mengbeker 3 min/varoma/snelheid 1.5
- - Was de bloemkool en maak kleine roosjes en voeg toe aan de varoma verdeel de roosje over de varomaschalen zowel de tray als onderaan
- - Voeg de varoma toe na de 3 min en stel 40 min/varoma/snelheid 2
- - Ondertussen pel de gamba’s ( hou de kopjes eraan) en schil de 7 rode uien
- - Na de 40 min zet de varomaschaal opzij en was de mengbeker, voeg de gestoomde bloemkool toe en kruid met peper, kruidenzout, nootmuskaat en voeg klontjes boter 15 sec/linksomdraai/ snelheid 5
- - Vet een ovenschotel in en voeg de bloemkool mousseline toe, zet opzij
- - Reinig de mengbeker voeg teentje knoflook toe + rits van 3 tal tijm takjes 3 sec/snelheid 8 schraap naar beneden opnieuw 3 sec/snelheid 8
- - Snij de rode uien in schijfjes en voeg deze toe aan de mengbeker samen met 3 eetl kappertjes, sap van 1 citroen, 20 gr olijfolie, blokje boter 7 min/ 100 gr / linksomdraai/ snelheid 1.5
- - Kruid met peper, kruidenzout en 15 gr yuzu olie , meng manueel
- - Kruid de gamba’s met peper, kruidenzout, 1 eetl rasta pasta of gerookte paprikapoeder en meng samen met 2 eetl olijfolie
- - Juist voor opdienen, verwarm de bloemkoolmousseline, bak de gamba’s
- -Dresseer de mousseline met daarop de rode uien jus en daarop de gamba’s
Recept in video: