Bruschetta
Bruschetta in de Thermomix

Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 12 stuks

Ingrediƫnten

  • 4 takjes tijm blaadjes
  • 4 takjes oregano blaadjes
  • handvol blaadjes basilicum + 12 extra blaadjes voor de afwerking
  • 1 groot teentje look
  • 2 kleine uien
  • 20 gr olijfolie + extra om op brood te smeren
  • 1 ciabatta brood (Kan ook zelf gemaakt worden met ons ciabattabrood recept)
  • 4 tomaten
  • peper
  • kruidenzout
Instructies

  • - Voeg de Tijm, oregano en basilicum toe, 3 seconden snelheid 8
  • - Haal de kruiden eruit en zet opzij
  • - Zonder de mengbeker te reinigen
  • - Voeg teentje look en de uien toe, 5 seconden, snelheid 5
  • - Schraap naar beneden, voeg 20 gram olijfolie toe
  • - 3 minuten 100 graden snelheid 1
  • - Verwijder het kroontje van de tomaten en voeg deze toe 4 seconden, snelheid 6
  • - Voeg de verse kruiden terug toe plus peper en zout
  • - Plaats het kookmandje in een kom en doe hier de salsa in zet minimum 30 minuten in koelkast zodat deze kan afkoelen en uitdruppen
  • - Verwarm de oven op 180 graden
  • - Snij het brood in sneden van 1 cm
  • - Doe olijfolie op het brood en verdeel met borstel
  • - Plaats op een bakrooster en plaats deze 5 a 7 minuten in de oven
  • - Haal de tomaten salsa uit de koelkast en verdeel over de sneden brood
  • - Werk eventueel af met een blaadje basilicum
  • - Serveer

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix