Geschikt voor
Porties
Voor 12 stuks
Ingrediƫnten
- 4 takjes tijm blaadjes
- 4 takjes oregano blaadjes
- handvol blaadjes basilicum + 12 extra blaadjes voor de afwerking
- 1 groot teentje look
- 2 kleine uien
- 20 gr olijfolie + extra om op brood te smeren
- 1 ciabatta brood (Kan ook zelf gemaakt worden met ons ciabattabrood recept)
- 4 tomaten
- peper
- kruidenzout
Instructies
- - Voeg de Tijm, oregano en basilicum toe, 3 seconden /snelheid 8
- - Haal de kruiden eruit en zet opzij
- - Zonder de mengbeker te reinigen
- - Voeg teentje look en de uien toe, 5 seconden/ snelheid 5
- - Schraap naar beneden, voeg 20 gram olijfolie toe
- - 3 minuten/ 100 graden / snelheid 1
- - Verwijder het kroontje van de tomaten en voeg deze toe 4 seconden/ snelheid 6
- - Voeg de verse kruiden terug toe plus peper en zout
- - Plaats het kookmandje in een kom en doe hier de salsa in zet minimum 30 minuten in koelkast zodat deze kan afkoelen en uitdruppen
- - Verwarm de oven op 180 graden
- - Snij het brood in sneden van 1 cm
- - Doe olijfolie op het brood en verdeel met borstel
- - Plaats op een bakrooster en plaats deze 5 a 7 minuten in de oven
- - Haal de tomaten salsa uit de koelkast en verdeel over de sneden brood
- - Werk eventueel af met een blaadje basilicum
- - Serveer
Recept in video: