Brusselse wafels


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 8 wafels

Ingrediƫnten

  • 2 eieren
  • 60 gr boter
  • 20 gr verse gist (half pakje)
  • 200 gr volle melk
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • snuifje zout
  • 15 gr vanillesuiker
  • vetstof wafelijzer/span>
Instructies

  • - split de eieren en voeg de eiwitten toe aan de mengbeker, voeg de vlinder toe 2 min/snelheid 4
  • - haal opgeklopt eiwit eruit en zet opzij
  • - zonder mengbeker te reinigen voeg de 60 gr boter in blokjes toe 2 min/60 graden/snelheid 1
  • verkruimel ondertussen de verse gist in een klein potje en voeg 3 eetlepels water toe
  • - na de 2 min is de boter gesmolten, voeg 200 gr water + 200gr volle melk toe
  • - zeef vervolgens 200 gr bloem in de mengbeker voeg vervolgens het papje met de verse gist toe en snuif zout ( aan zijkant niet op de gist) 40 sec/snelheid 5
  • - voeg vervolgens de eigelen en 15 gr vanillesuiker toe 10 sec/ snelheid 5
  • - giet dit mengsel in een mengkom, voeg vervolgens voorzichtig de opgeklopte eiwitten toe en zet met handdoek opzij voor 30-40 min
  • - verwarm het wafelijzer, vet de ijzer in en bak de wafels af

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix