Geschikt voor
Porties
Voor 4 personen
Ingrediƫnten
- 1 teentjeknoflook
- 1 ui (geschild)
- 2 centimenter gember ( geschild)
- 1/2 van een kleine butternut pompoen (geschild)
- 1 wortel
- 1 selder stengel
- blokje of eetlepel kippenbouillon of groentebouillon (bouillons uit onze webshop)
- 20 gr olijfolie
- peper en zout
- room
- pompoenpitten
Instructies
- - Doe de look, ui en gember in de beker 5 seconden / snelheid 8
- - schraap alles naar beneden
- - voeg 20 gr olie toe 3 min/100 graden/ snelheid 1
- - pompoen in grove stukken, wortel en selder toevoegen 5 seconden / snelheid 5
- - naar beneden spatelen en water toevoegen tot de groenten onder staan
- - voeg bouillon toe 15 minuten /100 graden /snelheid 1
- - mix 2 min/snelheid 10
- - water toevoegen tot de gewenste dikte afkruiden met peper en zout
- - even mixen snelheid 4 om de kruiden goed onder de te mengen
- - check even de temperatuur want we hebben koud water toegevoegd
- - eventueel 2 minuten opwarmen naar 80 graden serveertemperatuur snelheid 1
- - serveer in een in een soepkommetje
- - werk af met een beetje room en pompoenpitten
Recept in video: