Chili con carne
chili con carne thermomix

Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 4 personen
Ingrediënten

  • 10 gr olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 rode chilipepertje (zonder zaadjes)
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 150 gr wit bier
  • 600 gr rundergehakt
  • 600 gr tomatencoulis
  • 1 tl zout
  • 1 tl cayenne poeder
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 tl chilipoeder (optie voor die het pittige willen)
  • 400 gr blik rode kidneybonen (uitgelekt 240 gr)
Instructies

  • - Teentje look en chilipepertje in beker doen, 3 seconden snelheid 8
  • - Ui en paprika toevoegen, 3 seconden/ snelheid 5
  • - Voeg de spekblokjes en de olijfolie toe, sauteer vervolgens 5 min /120°C/ linksomdraaien/snelheid 1.
  • - Voeg het gehakt, bier, tomatencoulis, zout, komijn en Cayenne poeder toe (en indien gewenst ook de chilipoeder), Gebruik de spatel om de ingrediënten te vermengen en het gehakt te verdelen.
  • - Kook 20 min /100°C/linksomdraaien/snelheid lepeltje.
  • - Voeg bonen toe en kook 2 min/100°C/linksomdraaien / snelheid lepeltje.
  • - Serveer warm met rijst en leuke tip om af te werken met tortilla chips

Recept in video:

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix