Geschikt voor
Porties
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 10 gr olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika, in stukken
- 1 rode chilipepertje (zonder zaadjes)
- 100 gr gerookte spekblokjes
- 150 gr wit bier
- 600 gr rundergehakt
- 600 gr tomatencoulis
- 1 tl zout
- 1 tl cayenne poeder
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1 tl chilipoeder (optie voor die het pittige willen)
- 400 gr blik rode kidneybonen (uitgelekt 240 gr)
Instructies
- - Teentje look en chilipepertje in beker doen, 3 seconden snelheid 8
- - Ui en paprika toevoegen, 3 seconden/ snelheid 5
- - Voeg de spekblokjes en de olijfolie toe, sauteer vervolgens 5 min /120°C/ linksomdraaien/snelheid 1.
- - Voeg het gehakt, bier, tomatencoulis, zout, komijn en Cayenne poeder toe (en indien gewenst ook de chilipoeder), Gebruik de spatel om de ingrediënten te vermengen en het gehakt te verdelen.
- - Kook 20 min /100°C/linksomdraaien/snelheid lepeltje.
- - Voeg bonen toe en kook 2 min/100°C/linksomdraaien / snelheid lepeltje.
- - Serveer warm met rijst en leuke tip om af te werken met tortilla chips
Recept in video: