Dumplings


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 15-20 dumplings

Ingrediënten

    Voor de saus:

  • 10 gr sojasaus
  • 10 gr sesamolie
  • 10 gr honing
  • 1/2 eetl sesamzaad
  • 10 gr sriracha hot chilisaus
  • 10 gr mirin
  • Voor de dumplings:

  • 1 gepelde knoflook
  • 20 gr geschilde gember
  • 1 lente ui in twee
  • 70 gr oosterse champignons
  • 100 gr spitskool of gewone witte kool
  • 320 gr kipfilets grof gesneden
  • 10 gr sesamolie
  • 10 gr sojasaus
  • 20 tal ontdooide dumpling velletjes ( te vinden in diepvries in oosterse winkels, noemt ook soms gyoza)
  • 3 eetlepels arachideolie
Instructies

  • - Maak eerst de dipsaus door 10 gr sojasaus, 10 gr sesamolie, 10 gr honing, ½ eetl sesamzaad, 10 gr sriracha - hot chilisaus, 10 gr mirin aan de mengbeker 10 sec/ snelheid 3
  • - Voeg toe aan een klein dresseerpotje, zet opzij
  • - Zonder mengbeker te reinigen voeg voor de vulling 1 gepelde look, 20gr geschilde gember, 1 lente ui in twee, 70 gr oosterse champignons, 100 gr spitskool of gewone witte kool, 320 gr kipfilets grof gesneden, 10 gr sesamolie, peper, 10 gr sojasaus 30 sec/snelheid 8
  • - Haal uit, reinig de mengbeker
  • -Vet de varomaschaal ( ook de varomatray) in met arachideolie
  • - Zet een kommetje met water klaar, maak de dumplings door koud water aan rand te smeren met je handen, voeg 1 eetl vulling toe, sluit de dumpling, maak er neepjes in en leg ze naast elkaar in de varomaschaal ( niet tegen elkaar want dan kleven ze tegen elkaar en gaan ze scheuren straks)
  • - Maak de dumplings tot alle vulling op is
  • - Voeg 600 gr warm water toe aan de mengbeker samen met 1 eetl arachideolie, zet de varomaschaal op de mengbeker en stel 15 min/varoma/snelheid 2
  • - Bak de dumplings in een hete pan met arachide olie kort aan ( enkel aan de onderkant) en serveer met de dipsaus

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix