Eitjes met witte chocolademousse
eitjes witte chocolade mousse en mango

Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 4 kleine potjes
Ingrediënten

Ingrediënten voor de eitjes van witte chocolade:


  • 120 gr room
  • 200 gr witte chocolade
  • 40 gr suiker
  • 2 eieren

Ingrediënten voor de mangocoulis:


  • 60 gr bevroren mangostukjes
  • 10 gr gember
  • 1 appelsienen
  • 20 gr suiker
Instructies

Instructies voor de eitjes van witte chocolade:


  • - De eieren splitsen, doe het eiwit in de mengbeker, bewaar eigeel in potje.
  • - Eiwit opkloppen met vlinder op stand 4, na 20 sec voeg je rustig aan de suiker toe terwijl de thermomix blijft draaien
  • - Haal opgeklopt eiwit eruit, zet opzij
  • - Nu voeg je de 120 gr room toe in de mengbeker (hoef je niet af te wassen)
  • - Opkloppen tot slagroom met de vlinder op snelheid 3,5 (tijd is naargelang room)
  • - Voeg dit toe bij de opgeklopt eiwit
  • - Voeg de 200 gr witte chocolade toe (mengbeker hoef je niet af te wassen) en verwarm 3 min/60 graden/snelheid 1
  • - Schraap eventuele tabletten naar beneden die aan de zijkant hangen en schep 2 eetlepels slagroom + het eigeel toe aan het mengsel
  • - Verwarm verder 3 min/60 graden/snelheid 2-3
  • - Voeg dit mengsel manueel toe aan de slagroom en eiwitten, schep deze in een spuitzak of rechtstreeks in je serveerpotjes, laat opstijven voor een nacht
  • - Heb je witte chocolademousse bewaart in een spuitzak, spuit deze dan juist voor opdienen in je serveerpotjes.
  • - Werk af met de mangocoulis (zie hieronder)

Instructies voor de mangocoulis:


  • - Voeg de 10 gr gember (geschild en in stukken) toe aan de mengbeker 5 sec/snelheid 5, schraap naar beneden
  • - Voeg 60 gr bevroren mango toe , schil van 1 appelsien, sap van één appelsienen en 20 gr suiker 7 min/100 graden/snelheid 1
  • - Mix vervolgens tot coulis 1 min/snelheid 10 en doe dit in een dresseerflesje

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix