Fitte macaroni in samenwerking met Delphine Steelandt

Dit recept is van Delphine Steelandt en is omgezet naar de Thermomix. Delphine is sportinstructrice en voedingsdeksundige. Ze schreef ondertussen al 6 boeken met tal van heerlijke gezonde recepten.
Dit recept komt uit het boek #FitPlus

gezond belegd broodje in samenwerking met Delphine Steelandt ogmezet in de Thermomix

Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 4- 6 porties

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 300 gr ementaler kaas
  • schepje groentenbouillon De groentenbouillon die wij gebruiken kan je terugvinden op onze webshop
  • 3 middelgote zoete aardappelen
  • 400 gr (gerookte) hamblokjes of kippenblokjes
  • +-400 tot 600 gr melk (zie stap in recept, hangt af van hoeveel bouillonwater je over hebt na stomen)
  • 50 gr (spelt)bloem
  • 50 gr boter
  • peper
  • kruidenzout
  • paprikapoeder

  • 1 grote of 2 kleine ovenschotels
Instructies

  • - Was de bloemkool en snij in roosjes leg in de onderste tray van de varomaschaal, hou het binnenste van de bloemkool bij dit is voor straks in de saus
  • - Voeg 300 gr kaas toe in blokjes 17 sec/ snelheid 10, Haal uit zet koud
  • - Zonder de mengbeker te reinigen voeg de binnenkant van de bloemkool toe 5 sec/snelheid 10
  • - Schraap naar beneden, voeg 370 gr warm water toe + schepje groentebouillon 7 min/varoma/snelheid 2
  • - Ondertussen schil de drie zoete aardappelen en snij in blokjes, voeg toe aan de bovenste tray van de varomaschaal
  • - 25 min/varoma/snelheid 2
  • - Voeg in de grote ovenschotel of 2 kleinere ovenschotel de gerookte ham blokjes
  • - Leg daarop de gestoomde zoete aardappelstukjes
  • - Daarop de bloemkool roosjes
  • - Maak nu de saus, haal hiervoor even de bouillon uit de mengbeker
  • - Zet de weegschaal op, voeg de bouillon terug toe en vul aan met de melk tot 600 gr bekomen is
  • - Voeg vervolgens de 50 gr boter toe in blokjes + 50 gr bloem + kruiden peper, kruidenzout 10 min/ 90 gr / snelheid 4
  • - verwarm de oven voor op 180 graden
  • - Voeg nog wat paprikapoeder en de ½ van de gemalen kaas toe 10 sec/snelheid 9
  • - Giet over de groentjes en werk af met de rest van de gemalen kaas
  • -- Zet in oven voor 10-15 min

Het voordeel van de Thermomix bij dit gerechtje? Door het stomen van de groenten bewaar je de vitamines in de groenten, deze verlies je bij het koken van de groenten op het vuur en het afgieten van water.
De saus wordt nog eens gezonder omdat een deel van de melk vervangen wordt door het kookbouillon.

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix