Gastrique voor béarnaise


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor +-250 ml

Tip: Maak gerust meteen een grote hoeveelheid (Ingrediënten x2 of x3), want de gastrique kan je perfect maanden bewaren in je koelkast, tijden dan ook wel aanpassen

Ingrediƫnten

  • 100 grsjalot
  • 1 eetlepelmaïsolie
  • 200 gr dragonazijn
  • 200 gr witte wijn
  • 10 peperbolletjes of 2 theelepels vers gemalen peper
  • Minstens 4 eetlepels dragon blaadjes (naar smaak)
Instructies

  • - Sjalot in beker doen en fijnhakken: 5 sec/snelheid 5
  • - Alles naar beneden spatelen
  • - Maïsolie toevoegen: 2 min/varoma/snelheid 2
  • - Dragon azijn, witte wijn, dragonblaadjes en peperbolletjes of gemalen peper toevoegen.
  • Maken van Gastrique in de Thermomix
  • - Tot de helft in laten koken: 18 min/ 100 graden/ snelheid 1 (zonder dopje)
  • - Laten afkoelen
  • - Zeven en in flesje bewaren in koelkast
  • - Voor het maken van de béarnaise saus heb je maar een kleine hoeveelheid nodig als basis, 35g per 4 eigelen

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix