Geschikt voor
Porties
Voor +-250 ml
Tip: Maak gerust meteen een grote hoeveelheid (Ingrediënten x2 of x3), want de gastrique kan je perfect maanden bewaren in je koelkast, tijden dan ook wel aanpassen
Ingrediƫnten
- 100 grsjalot
- 1 eetlepelmaïsolie
- 200 gr dragonazijn
- 200 gr witte wijn
- 10 peperbolletjes of 2 theelepels vers gemalen peper
- Minstens 4 eetlepels dragon blaadjes (naar smaak)
Instructies
- - Sjalot in beker doen en fijnhakken: 5 sec/snelheid 5
- - Alles naar beneden spatelen
- - Maïsolie toevoegen: 2 min/varoma/snelheid 2
- - Dragon azijn, witte wijn, dragonblaadjes en peperbolletjes of gemalen peper toevoegen.
- - Tot de helft in laten koken: 18 min/ 100 graden/ snelheid 1 (zonder dopje)
- - Laten afkoelen
- - Zeven en in flesje bewaren in koelkast
- - Voor het maken van de béarnaise saus heb je maar een kleine hoeveelheid nodig als basis, 35g per 4 eigelen

Recept in video: