Tip: Maak gerust meteen een grote hoeveelheid (Ingrediënten x2 of x3), want de gastrique kan je perfect maanden bewaren in je koelkast, tijden dan ook wel aanpassen
Ingrediënten
100 gr sjalot
1 eetlepel maïsolie
200 gr dragonazijn
200 gr witte wijn
10 peperbolletjes of 2 theelepels vers gemalen peper
Minstens 4 eetlepels dragon blaadjes (naar smaak)
Instructies
- Sjalot in beker doen en fijnhakken: 5 sec/snelheid 5
- Alles naar beneden spatelen
- Maïsolie toevoegen: 2 min/varoma/snelheid 2
- Dragon azijn, witte wijn, dragonblaadjes en peperbolletjes of gemalen peper toevoegen.
- Tot de helft in laten koken: 18 min/ 100 graden/ snelheid 1 (zonder dopje)
- Laten afkoelen
- Zeven en in flesje bewaren in koelkast
- Voor het maken van de béarnaise saus heb je maar een kleine hoeveelheid nodig als basis, 35g per 4 eigelen