Geschikt voor
Porties
Voor 2 kilo mosselen
Ingrediƫnten
- scheutje olijfolie
- 2 kilogram tmosselen
- 4 steeltjes selder
- 1/2 bos peterselie
- flesje wit bier (Brugse Tripel)
- schepje of blokje groentenbouillon De groentenbouillon die wij gebruiken kan je terugvinden op onze webshop
- Peper
- Zout
Instructies
- - Voeg de 3 uien toe aan de mengbeker 5 sec/snelheid 5
- - Schraap naar beneden
- - Voeg scheutje olijfolie toe 3 min/100 graden/snelheid 1
- - Was ondertussen de mosselen in royaal zout
- - Voeg de selder in grove stukken + peterselie toe 2 sec/snelheid 5
- - Voeg 1 flesje bier toe + schepje groentebouillon en 150 gr warm water
- - 5 min/varoma/snelheid 2
- - Voeg ondertussen de gewassen mosselen toe aan de varomaschaal
- - 10 min/varoma/snelheid 2
- - Schep even de mosselen om
- - Opnieuw 8 min/ varoma /snelheid 2
- - Serveer met wat sap uit de mengbeker Tip:voeg een beetje mossel sap en beetje mosterd bij uw mayonaise en je hebt een heerlijk sausje om in te soppen.
Tip2: indien 2 kilo niet genoeg is, kan je terwijl u smult opnieuw mosselen toevoegen aan de varomaschaal en met het zelfde sap een tweede bereiding doen terwijl u van de eerste smult.
Recept in video: