- Voeg de 3 uien toe aan de mengbeker 5 sec/snelheid 5
- Schraap naar beneden
- Voeg scheutje olijfolie toe 3 min/100 graden/snelheid 1
- Was ondertussen de mosselen in royaal zout
- Voeg de selder in grove stukken + peterselie toe 2 sec/snelheid 5
- Voeg 1 flesje bier toe + schepje groentebouillon en 150 gr warm water
- 5 min/varoma/snelheid 2
- Voeg ondertussen de gewassen mosselen toe aan de varomaschaal
- 10 min/varoma/snelheid 2
- Schep even de mosselen om
- Opnieuw 8 min/ varoma /snelheid 2
- Serveer met wat sap uit de mengbeker
Tip:voeg een beetje mossel sap en beetje mosterd bij uw mayonaise en je hebt een heerlijk sausje om in te soppen. Tip2: indien 2 kilo niet genoeg is, kan je terwijl u smult opnieuw mosselen toevoegen aan de varomaschaal en met het zelfde sap een tweede bereiding doen terwijl u van de eerste smult.