Gestoomde mosselen met Brugse Tripel
Gestoomde mosselen met Brugse Tripel bier in de Thermomix


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 2 kilo mosselen
Ingrediƫnten

  • scheutje olijfolie
  • 2 kilogram tmosselen
  • 4 steeltjes selder
  • 1/2 bos peterselie
  • flesje wit bier (Brugse Tripel)
  • schepje of blokje groentenbouillon
  • Peper
  • Zout
Instructies

  • - Voeg de 3 uien toe aan de mengbeker 5 sec/snelheid 5
  • - Schraap naar beneden
  • - Voeg scheutje olijfolie toe 3 min/100 graden/snelheid 1
  • - Was ondertussen de mosselen in royaal zout
  • - Voeg de selder in grove stukken + peterselie toe 2 sec/snelheid 5
  • - Voeg 1 flesje bier toe + schepje groentebouillon en 150 gr warm water
  • - 5 min/varoma/snelheid 2
  • - Voeg ondertussen de gewassen mosselen toe aan de varomaschaal
  • - 10 min/varoma/snelheid 2
  • - Schep even de mosselen om
  • - Opnieuw 8 min/ varoma /snelheid 2
  • - Serveer met wat sap uit de mengbeker
Tip:voeg een beetje mossel sap en beetje mosterd bij uw mayonaise en je hebt een heerlijk sausje om in te soppen.
Tip2: indien 2 kilo niet genoeg is, kan je terwijl u smult opnieuw mosselen toevoegen aan de varomaschaal en met het zelfde sap een tweede bereiding doen terwijl u van de eerste smult.

Recept in video:

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix