Geschikt voor
Porties
Voor 10 hapjes
Ingrediënten
- 10 verse champignons om te vullen (groot)
- 25 g parmezaan, in stukjes gesneden
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 10 gr olijfolie + scheutje voor de ovenschotel
- 100 gr de gorgonzola
- 5 gr honing
- handvol blaadjes verse peterselie
- 1 - 2 snuifjes gemalen peper, naar smaak
- snuifje zout
Instructies
- - Was en borstel de champignons voorzichtig, verwijder de steeltjes en leg ze apart.
- - Leg de champignons met de bovenkant naar onder in een met scheutje olijfolie ingevette ovenschotel.
- - Doe de Parmezaanse kaas in de mengbeker en rasp 5 sec / snelheid 10. Doe over in een potje en zet opzij.
- - Doe sjalotten en knoflook in de mengbeker en hak 5 sec / snelheid 5. Schraap de zijkanten naar beneden.
- - Voeg olijfolie en stoof 3 min / 100 ° C / snelheid 1 , zonder de maatbeker.
- - Voeg de champignonstelen, gorgonzola, room, peterselie, honing, zout en peper toe en mix dan 10 sec / snelheid 4 .
- - Vul de champignonhoedjes met de vulling, besprenkel ze met Parmezaanse kaas.
- - Gaar ze 25 a 30 minuten op 180 ° C.
- - Bestrooi ze met gehakte peterselie en serveer onmiddellijk.
Recept in video: