Gevulde champignons


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 10 hapjes

Ingrediënten

  • 10 verse champignons om te vullen (groot)
  • 25 g parmezaan, in stukjes gesneden
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gr olijfolie + scheutje voor de ovenschotel
  • 100 gr de gorgonzola
  • 5 gr honing
  • handvol blaadjes verse peterselie
  • 1 - 2 snuifjes gemalen peper, naar smaak
  • snuifje zout
Instructies

  • - Was en borstel de champignons voorzichtig, verwijder de steeltjes en leg ze apart.
  • - Leg de champignons met de bovenkant naar onder in een met scheutje olijfolie ingevette ovenschotel.
  • - Doe de Parmezaanse kaas in de mengbeker en rasp 5 sec / snelheid 10. Doe over in een potje en zet opzij.
  • - Doe sjalotten en knoflook in de mengbeker en hak 5 sec / snelheid 5. Schraap de zijkanten naar beneden.
  • - Voeg olijfolie en stoof 3 min / 100 ° C / snelheid 1 , zonder de maatbeker.
  • - Voeg de champignonstelen, gorgonzola, room, peterselie, honing, zout en peper toe en mix dan 10 sec / snelheid 4 .
  • - Vul de champignonhoedjes met de vulling, besprenkel ze met Parmezaanse kaas.
  • - Gaar ze 25 a 30 minuten op 180 ° C.
  • - Bestrooi ze met gehakte peterselie en serveer onmiddellijk.

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix