Sous-vide Gevulde kipfilet
Thermomix gevulde kipfilet

Geschikt voor

TM5 - TM6

Porties
Voor 4 porties
Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 dunne plakjes Hervekaas
  • 4 sneetjes Ganda ham
  • 4 halfgedroogde tomaten
  • 60 gr tomatenconcentraat
  • 20 gr olijfolie
  • snuifje peper en zout
  • 1 zak spinazie (400 à 500 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 20 gr arachideolie
  • 50 gr room (eventueel)
Instructies

  • - Snijd elke kipfilet horizontaal in, maar snijd niet helemaal door. Plet met de zijkant van een mes het vlees plat.
  • - Kruid het vlees aan de binnen- en buitenkant met beetje peper en zout.
  • - Vul de kipfilets met een plakje kaas, een sneetje Ganda ham en zongedroogde tomaten. Druk ze stevig aan. Je hoeft ze niet met keuken touw dicht te binden , want door de eiwitten en warmte zullen de helften mooi op elkaar blijven.
  • - Stop ze in een vacuümzak en trek de zak vacuüm.
  • - Gaar de kipfilets met functie sous-vide/ 1uur/ 63 graden
  • - Haal de kipfilet uit de beker, dep de vacuümzak droog
  • Spinazie
  • - Pel de knoflook en sjalot en doe in de mengbeker, 5seconden/snelheid 5
  • - Spatel alles naar beneden en voeg de arachideolie toe 3 minuten/100 graden/ snelheid 1
  • - Was de spinazie , verwijder de onderste dikke stelen en laat goed uitlekken. Nadien tussen de handen uitknijpen, zodat het overtollige vocht verwijderd is.
  • - Doe een deel van de spinazie in de beker. Stel in snelheid 3 en voeg de rest van de spinazie via het gaatje bovenaan toe met behulp van d Thermomix spatel.
  • - Als alle spinazie in de mengbeker zit 10 minuten/100 graden/snelheid 1
  • - Breng op smaak met peper en zout. Voeg indien gewenst ngo room toe en stel dan 3minuten/ 98graden/ snelheid 1.
  • afwerking
  • - Haal de kipfilets uit de vacuümzak en bak ze kort in de pan in wat boter og olijfolie voor een krokant korstje. Snijd erna het vlees in plakjes.
  • Schep de spinazie op de borden en leg er enkele plakjes vlees op.

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix