Gevulde paprika's of courgette


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 4 gevulde paprika's

Ingrediënten

  • 4 gele paprika's of 2 courgette
  • 2 bosjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr kipfilet
  • 100 - 130 gr pecorrinokaas
  • 200 gr zongedroogde tomaten
  • 75 gr spinazie
  • enkele lepels olijfolie
  • 1/2 bos bieslook
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • currypoeder
Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 180 graden
  • - Haal de topjes van de gele paprika’s, leg de topjes opzij
  • - Verwijder de pitjes, leg de gele paprika’s in een ingevette ovenschotel
  • - Voeg pecorinno kaas in blokjes toe aan de mengbeker 10 sec/snelheid 10
  • - Haal uit zet opzij
  • - Zonder mengbeker te reinigen, voeg de knoflook teentjes toe aan de mengbeker 3 sec/snelheid 8
  • - Schraap naar beneden
  • - Voeg de zongedroogde tomaten, spinazie, 2 bosjes basilicum, ½ van bieslook toe, de topjes van de gele paprika’s, 40 sec/snelheid 10
  • - Snij de kipfilet in kleine stukjes, kruid deze met peper, kruidenzout, paprika en curry en 1 eetl olie, meng
  • - Verdeel de kipblokjes over de 4 paprika’s en verdeel de dressing voor 2/3 over de vier
  • - Voeg de paprika’s in de oven voor 20 min
  • - Verdeel de rest van de dressing en werk af met de kaas
  • - Zet terug in oven voor 20 min

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix