Geschikt voor
Porties
Voor 4 gevulde paprika's
Ingrediënten
- 4 gele paprika's of 2 courgette
- 2 bosjes basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 500 gr kipfilet
- 100 - 130 gr pecorrinokaas
- 200 gr zongedroogde tomaten
- 75 gr spinazie
- enkele lepels olijfolie
- 1/2 bos bieslook
- zout
- peper
- paprikapoeder
- currypoeder
Instructies
- - Verwarm de oven voor op 180 graden
- - Haal de topjes van de gele paprika’s, leg de topjes opzij
- - Verwijder de pitjes, leg de gele paprika’s in een ingevette ovenschotel
- - Voeg pecorinno kaas in blokjes toe aan de mengbeker 10 sec/snelheid 10
- - Haal uit zet opzij
- - Zonder mengbeker te reinigen, voeg de knoflook teentjes toe aan de mengbeker 3 sec/snelheid 8
- - Schraap naar beneden
- - Voeg de zongedroogde tomaten, spinazie, 2 bosjes basilicum, ½ van bieslook toe, de topjes van de gele paprika’s, 40 sec/snelheid 10
- - Snij de kipfilet in kleine stukjes, kruid deze met peper, kruidenzout, paprika en curry en 1 eetl olie, meng
- - Verdeel de kipblokjes over de 4 paprika’s en verdeel de dressing voor 2/3 over de vier
- - Voeg de paprika’s in de oven voor 20 min
- - Verdeel de rest van de dressing en werk af met de kaas
- - Zet terug in oven voor 20 min
Recept in video: