Hamburger buns
Hamburger buns in de Thermomix


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 6 broodjes
Ingrediƫnten

  • 3 eieren
  • 65 gr melk
  • 25 gr suiker
  • 280 gr bloem (type 550)
  • 5 gr instant (droge) gist of 10 gr verse gist
  • 10 gr zout
  • 65 gr boter in stukken
  • Handvol sesamzaadjes
Instructies

  • - Doe 2 volledige eieren, melk, suiker, bloem, gist, zout en boter in de mengbeker
  • -3 minuten /deegfunctie
  • - Haal het deeg uit de mengbeker en leg in een kom, dek deze af met folie
  • - Laat minstens 2u en liefst een nacht op een koele plek rusten
  • - Kneed nog eventjes en verdeel in 6 gelijke porties. Duw in de vorm van een hamburgerbroodjes.
  • - Laat deze minstens 2 uur rijzen op kamertemperatuur
  • - Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • - Klop een ei los in een kommetje en smeer de bovenkant in.
  • - Strooi wat sesamzaadjes op bovenkant
  • - Bak 10-15 minuten, na 10 minuten even controleren zodat de buns niet te donker worden
  • - Haal uit de vorm en even afkoelen

Recept in video:

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix