Hertoginaardappelen (Pommes duchesse)


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 4 personen

Ingrediƫnten

  • 500 gr water
  • 800 gr zachtkokende aardappelen
  • 80 gram ongezouten boter in stukjes gesneden
  • 4 eidooiers
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
Instructies

  • - Schil de aardappelen, spoel ze en snij deze in stukken. Leg ze in het kookmandje.
  • - Doe het water in de beker. Plaats het mandje met de aardappelen erin, en stoom 20 min / Varoma / snelheid 2
  • - Verwijder de kookmand met behulp van de spatel en plaats op een bordje, giet de beker leeg
  • - Plaats de vlinder en voeg de aardappelen, boter, zout, peper en nootmuskaat toe 20 seconden/ linksomdraaien / snelheid 2
  • - stel 30 seconden in / linksomdraaien / snelheid 2 zonder de maatbeker , voeg 1 voor 1 de eidooiers toe door het gat in het deksel.
  • - controleer de structuur van de puree, verwijder de vlinder
  • - Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden
  • - Breng de puree over in een spuitzak met een kartel spuitmondje en spuit torentjes puree op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • - Bak ze 15 a 20 minuten in de oven op 180.
  • - Serveer deze warm.

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix