Hete bliksem (gezondere variant)
Hete bliksem thermomix

Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 7 appels (type Jongagold)
  • 2 cm gember (geschild)
  • 3 zoete aardappelen (ongeveer 500 gr geschild)
  • 3 grote (bio) wortelen (ongeveer 480 gr)
  • schepje groentebouillon of builtje (De Herkules rundsbouillon is verkrijgbaar in onze webshop)
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 850 gr gehakt
  • kruidenzout
  • peper
  • tijm
  • nootmuskaat
Instructies

  • - Maak eerst de appelmoes, schil hiervoor de appels en verwijder klokhuis, voeg enkele toe aan de mengbeker, stel snelheid 3.5 en voeg de rest van de appelen toe met de pottenlikker van thermomix
  • - Stel 15 min/ 100 graden/snelheid 1
  • - Ondertussen schil de gember, schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken, spoel de wortelen af, verwijder de topjes en snij in grove stukken
  • - Als de 15 min voorbij zijn, mix de appelmoes 30 sec/snelheid 7
  • - Haal uit zet opzij, spoel de mengbeker uit
  • - Voeg nu de gember toe 3 sec/snelheid 8
  • - Schraap naar beneden en voeg nu de zoet aardappelen toe 2 sec/snelheid 6
  • - Voeg nu de wortelen toe 15 sec/snelheid 6 met behulp van de pottenlikker
  • - Schraap naar beneden en voeg 100 gr water toe en schepje /builtje groentebouillon
  • - 20 min/100 graden/snelheid 1.5
  • - Verwarm de oven voor op 180 graden
  • - Kruid het gehakt met tijm, peper, kruidenzout en paprikapoeder en bak “rul” in een pan
  • - Na de 20 min kruid de zoete aardappelen en wortelen met peper, zout en nootmuskaat, mix tot moes 40 sec/snelheid 3.5-4
  • Voeg in de ovenschotel de helft van de puree, daarop verdeel je de appelmoes, daarop het gebakken gehakt en daarop de rest (1/3 van de puree) zet in oven gedurende 20-25 min

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix