kippenbouillonpasta
kippenbouillonpasta in de Thermomix


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 500 gr
Ingrediƫnten
  • 500 gr kippenvleugels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 preiwit
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 takjes rozemarijn blaadjes
  • 2 takjes blaadjes van peterselie
  • 1 takje blaadjes van tijm
  • 120 gr witte wijn
  • 120 gr grof zout bij bewaring in ijskast of 40 gr bij bewaren in diepvries.
  • 1 kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel korianderpoeder
Instructies

  • - Doe de kippenvleugels in hun geheel in de mengbeker, 5 sec/snelheid 8. Haal ze er uit en zet opzij.
  • - Pel de ui en de knoflook. Snijd de prei en de bleekselderij grof.
  • - Doe de ui, de knoflook, de prei, de bleek selder de verse kruiden (rozemarijn, peterselie en tijm) in de mengbeker, 10 sec./snelheid 6. Schraap naar beneden.
  • - Voeg de wijn, het zout, de kruidnagel, de laurierblaadjes, het korianderpoeder en de gehakte kippenvleugels toe, 30 min./varoma/zonder maatbeker maar met het varomamandje op het deksel/snelheid 2.
  • - Haal het mandje van het deksel, plaats de maatbeker en mix, 1 min./snelheid 8.
  • - Schep dit mengsel in luchtdichte potjes (zoals confituurpotjes), draai de potjes om en laat ze afkoelen. Zet ze daarna in de koelkast.
Tips:
  • Voor 500 g vloeistof heb je ongeveer 1 afgestreken eetlepel van deze kippenbouillonpasta nodig.
  • De pasta kun je enkele maanden in de koelkast bewaren, maar ik verdeel de pasta gewoonlijk in ijsblokjesvormen en vries ze in. Heel handig: zo kun je gewoon uit de diepvries een blokje nemen wanneer je er eentje nodig hebt. Als je de pasta wilt invriezen, gebruik dan minder zout (bijvoorbeeld 40 g), want het zout is vooral als bewaarmiddel bedoeld.

Recept in video:

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix