Kippensoep met vermicelli


Ingrediƫnten

  • 1 teentje look
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 2 wortelen
  • 350 gr kippenstukjes
  • 50 gr vermicelli
  • klontje boter
  • zout, peper
  • 1 stronkje prei (enkel het witte gedeelte)
  • 2 blokjes kippenbouillon of lepel kippenbouillon pasta
Instructies

  • - Doe de geschilde look, ajuin, sjalot in de thermomix: 5 sec/snelheid 5
  • - Voeg nu de wortelen, prei in grove stukken toe 6 sec/snelheid 6
  • - Voeg nu klontje boter toe 3 min/100 graden/snelheid1/ linksomdraai
  • - Voeg de kippenstukjes toe, 1,5l water toe en kippenbouillon, zout en peper
  • -   25 min/100 graden/linksomdraai/snelheid 1
  • - Voeg de vermicelli toe 5 min / 100 graden/linksomdraai/ snelheid 1
  • - Kruid eventueel bij en serveer

Share

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix