Geschikt voor
Porties
Voor 8 klaaskoeken
Ingrediƫnten
- 500 gr tarwebloem of sandwichbloem
- 225 gr (half) volle melk
- 2 eieren
- 75 gr ongezouten boter
- 50 gr kristalsuiker
- 50 gr verse gist of 20 gr instant gist
- 10 gr zout
- 1 koffielepel kaneelpoeder (optioneel)
Instructies
- - Doe de melk met de boter en de gist in de beker, 3 minuten / 37 graden / snelheid 1
- - Voeg de bloem, 1 ei, suiker, zout en indien gewenst de kaneel toe
- - Kneed 4 minuten met de deegfunctie
- - oe in kom, dek af met handdoek en laat 20 minuten rusten
- - Doe wat bloem op je werkblad, klop lucht uit deeg, klap over elkaar, bol het op
- - Rol dit nu uit tot een dikte van je duim en steek met een vorm de klaasfiguren uit
- - Laat nu 1 uur rusten onder handdoek
- - Verwarm de oven op 225 graden
- - Klop het 2de ei los in kommetje en bestrijk de figuren met een borsteltje
- - Bak de koeken 8 a 10 minuten in de voorverwarmde oven
- - Laat de klaaskoeken afkoelen
Recept in video: