Klaaskoeken
Sinterklaas klaaskoeken in de Thermomix


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 8 klaaskoeken
Ingrediƫnten

  • 500 gr tarwebloem of sandwichbloem
  • 225 gr (half) volle melk
  • 2 eieren
  • 75 gr ongezouten boter
  • 50 gr kristalsuiker
  • 50 gr verse gist of 20 gr instant gist
  • 10 gr zout
  • 1 koffielepel kaneelpoeder (optioneel)
Instructies

  • - Doe de melk met de boter en de gist in de beker, 3 minuten / 37 graden / snelheid 1
  • - Voeg de bloem, 1 ei, suiker, zout en indien gewenst de kaneel toe
  • - Kneed 4 minuten met de deegfunctie
  • - oe in kom, dek af met handdoek en laat 20 minuten rusten
  • - Doe wat bloem op je werkblad, klop lucht uit deeg, klap over elkaar, bol het op
  • - Rol dit nu uit tot een dikte van je duim en steek met een vorm de klaasfiguren uit
  • - Laat nu 1 uur rusten onder handdoek
  • - Verwarm de oven op 225 graden
  • - Klop het 2de ei los in kommetje en bestrijk de figuren met een borsteltje
  • - Bak de koeken 8 a 10 minuten in de voorverwarmde oven
  • - Laat de klaaskoeken afkoelen

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix