Lamgoulash
Thermomix lamsgoulash

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode paprika
  • 450 gr passata (vers of uit blik)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel runderbouillon
  • 1 + 1 schepje ghee/boter
  • 1 kilo lamsbout sneden (zonder been)
  • 2 tomaten
  • 200 gr (spelt)bloem
  • enkele blaadjes peterselie
  • peper
  • kruidenzout
Instructies

  • - Snij het lams in blokjes en kruid me peper en kruidenzout, omwentel met de bloem
  • - Voeg schepje ghee toe aan een pan, bak het vlees kort aan in de pan , zet opzij
  • - Voeg ui en knoflook toe 5 sec/snelheid 5, schraap naar beneden
  • - Voeg schepje ghee toe, 3 min/100 graden/snelheid 1
  • - Voeg 2 paprika’s toe ( zonder pitten, grof gesneden) en 2 tomaten ( zonder kroontje in 4 gesneden ) 2 sec/snelheid 5
  • - Voeg de opzij gezette gebakken lamsvlees toe samen met 450 gr passata toe, 1 eetl paprikapoeder, peper, kruidenzout, 1 eetl runderbouillon
  • - 45 min/ 95 graden/ linksomdraai / snelheid 1
  • - Proef kruid eventueel nog een beetje bij en serveer met enkel blaadjes peterselie

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix