schepje of blokje bouillon (groentenbouillon). In het filmje wordt Herkules groentebouillon gebruikt
15 gr cabernet sauvignon azijn (of ander zacht betere azijn)
15 gr honing
(kruiden)zout
peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden
Voeg in de mengbeker de uien, knoflook, peterselie, handvol peterselie, 1 eetl roze bessen, rits van 1 takje rozemarijn 5 sec/snelheid 5
- Voeg 600 gr gehakt, 1 ei, 50 gr panko, peper, zout, 2 eetl truffelolie, en de 185 gr zongedroogde tomaten, 1 eetl paprikapoeder, 1 eetl basilicum, 1 eetl oregano, 1 eetl tijm, ½ eetl taragon, 1 min/deegfunctie
- Snij de tomaat in schijfjes, leg het gehakt in een langwerpige ovenschaal of cakevorm leg de tomatenschijfjes op het gehakt, werk af met laatste rozemarijn en zet in de oven gedurende 40-45 min
Ondertussen maak de chutney:
- Voeg de rode uien 5 sec/snelheid 5 voeg blokje boter toe 3 min/100 graden/linksomdraai/snelheid 1
- Voeg 250 gr water + schepje of blokje groentebouillon, 1 el zachte rozepeperbolletjes, 15 gr cabernet sauvignon, 15 gr honing, peper, kruidenzout 15 min/varoma/ linksomdraai/ antispatdeksel/snelheid 1.5
Controleer smaak en structuur, kruid eventueel bij voeg eventueel nog honing toe
- Na de 40-45 min haal de gehaktbrood uit de oven en laat afkoelen
- Snij plakjes van de gehakbrood en serveer met lepeltje chutney