Luxe gehaktbroodje met chutney van rode ui


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 8- 10 personen hapje

Ingrediënten

    Voor het gehaktbroodje
  • 600 gr gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 50 gr panko
  • 1 ajuinen
  • 2 teentjes knoflook
  • handvol peterselie
  • 1 eetlepel roze bessen
  • 1 eetlepel aprikapoeder
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetelepel orgegano
  • 1 eetlepel tijm
  • 1/2 eetlepel taragon
  • 3 eetlepels truffelolie
  • 200 gr tomaten
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • peper
  • zout
  • Voor uienchutney
  • 4 rode uien
  • schepje of blokje bouillon (groentenbouillon). In het filmje wordt Herkules groentebouillon gebruikt
  • 15 gr cabernet sauvignon azijn (of ander zacht betere azijn)
  • 15 gr honing
  • (kruiden)zout
  • peper
Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Voeg in de mengbeker de uien, knoflook, peterselie, handvol peterselie, 1 eetl roze bessen, rits van 1 takje rozemarijn 5 sec/snelheid 5
  • - Voeg 600 gr gehakt, 1 ei, 50 gr panko, peper, zout, 2 eetl truffelolie, en de 185 gr zongedroogde tomaten, 1 eetl paprikapoeder, 1 eetl basilicum, 1 eetl oregano, 1 eetl tijm, ½ eetl taragon, 1 min/deegfunctie
  • - Snij de tomaat in schijfjes, leg het gehakt in een langwerpige ovenschaal of cakevorm leg de tomatenschijfjes op het gehakt, werk af met laatste rozemarijn en zet in de oven gedurende 40-45 min
  • Ondertussen maak de chutney:
  • - Voeg de rode uien 5 sec/snelheid 5 voeg blokje boter toe 3 min/100 graden/linksomdraai/snelheid 1
  • - Voeg 250 gr water + schepje of blokje groentebouillon, 1 el zachte rozepeperbolletjes, 15 gr cabernet sauvignon, 15 gr honing, peper, kruidenzout 15 min/varoma/ linksomdraai/ antispatdeksel/snelheid 1.5
  • Controleer smaak en structuur, kruid eventueel bij voeg eventueel nog honing toe
  • - Na de 40-45 min haal de gehaktbrood uit de oven en laat afkoelen
  • - Snij plakjes van de gehakbrood en serveer met lepeltje chutney

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix