Geschikt voor
Porties
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 175 gr Gruyère of emmentaler kaas
- 1 ui
- 10 gr olijfolie
- 600 gr (spelt) melk
- 150 gr (lichte) room
- builjte of schepje groente bouillon De groentenbouillon die wij gebruiken kan je terugvinden op onze webshop
- 150 gr erwten
- 375 gr macaroni pasta
- 150 gr ham blokjes
- nootmuskaat
- peper
- kruidenzout
Instructies
- - Voeg 175 gr Gruyère of emmentaler kaas in blokjes toe aan de mengbeker 10 sec/snelheid 10, haal uit zet opzij
- - Zonder mengbeker te reinigen voeg 1 ui toe 5 sec/snelheid 5
- - Schraap naar beneden voeg 10 gr olijfolie toe 3 min/100 graden/snelheid 1
- Voeg 600 gr (spelt)melk, 150 gr (lichte) room, kruidenzout, peper, nootmuskaat, builtje of schepje groente bouillon 6 min/100 graden / snelheid 1
- - Verwarm de oven voor op 180 graden
- - Voeg vervolgens 150 gr erwten, 375 gr macaroni pasta toe aan de mengbeker
- - 7 min/100 graden/linksomdraai/ snelheid 1
- - Proef, stel eventueel tijd bij (op film heb ik nog 2 min/100 graden/linksomdraai/snelheid 1 toegevoegd)
- - Voeg 150 gr ham blokjes toe en de ½ van de kaas en meng manueel
- - Voeg het mengsel in een ovenschotel en werk af met de andere helft van de kaas
- - Zet voor 10-15 min in oven
Recept in video: