Geschikt voor
Porties
Voor 18 stuks
Ingrediënten
- 100 gr boter
- 100 gr suiker
- 2 eieren
- 100 gr (patisserie) bloem
- 1 bio limoen (zeste)
- 1/2 limoen (sap)
- 5 gr bakpoeder
- spuitzak
- vormpjes Madeleine
- Vetstof voor de vormpjes
- - Voeg 100 gr boter in blokjes toe aan de mengbeker 3 min/90 graden/ snelheid 1.5
- - Haal uit zet even opzij
- - Zonder mengbeker te reinigen voeg 100 gr suiker en 2 eieren toe 3 min/snelheid 4
- - Voeg 100 gr patisseriebloem, zeste van 1 limoen ( in kleine stukjes), sap van ½ limoen, 5 gr bakpoeder en de gesmolten boter toe 20 sec/snelheid 5
- - Voeg toe aan een spuitzak en zet voor minimum 30 min in ijskast
- - Verwarm de oven voor op 200 graden
- - Leg de Madeleine vormpjes op een rooster, vet ze in
- - Verdeel de deeg over de 18 vormpjes zet in oven gedurende 15 min
- - Laat de Madeleine even afkoelen in de vorm en haal ze uit de vorm
Verder nog:
Instructies
Recept in video: