Marshmallows
koffiekletsen in samenwerking met Delphine Steelandt ogomgezet  in de Thermomix

Geschikt voor

TM5 - TM6

Porties

Voor 40 stuks

Ingrediƫnten

  • 3 eetlepels + 325 gr suiker
  • 3 theelepels maiszetmeel
  • 100 gram water
  • 2 eiwitten
  • 15 gr gelatine blaadjes
  • beetje neutrale olie om vorm in te vetten (bv maisolie)
  • paar druppels voedselkleurstof of beetje frambozencoulis
Instructies

  • - Doe 3 eetlepels suiker in de beker 10 seconden / snelheid 10
  • - Doe deze in een kommetje, doe er 3 theelepels maiszetmeel bij en zet opzij
  • - Doe 100 gram water en 325 gram suiker in de beker 10 minuten / 120 graden / snelheid 1,5
  • - Leg de gelatineblaadjes in schaaltje met koud water
  • - Vet een schotel in met een neutrale olie
  • - Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de suikersiroop in de beker 20 seconden / snelheid 3
  • - Giet dit mengsel in een kannetje en zet opzij
  • - Was de beker grondig uit.
  • - Plaats de vlinder, voeg de eiwitten toe. Zonder tijd in te stellen / snelheid 4
  • - Zodra de eiwitten mooi vast beginnen worden beetje bij beetje de suikersiroop toevoegen
  • - Wachten tot je hoort dat het mengsel volledig is opgeklopt
  • - De helft van de mengeling uigieten in je schotel
  • - Voedselkleurstof of coulis toevoegen 10 seconden / snelheid 4
  • - Rest van het mengsel toevoegen aan de schotel
  • - Even lichtjes schudden met de schotel om de lucht eruit te kijgen
  • - minstens 4 uur laten opstijven op kamertemperatuur
  • - Haal de massa uit de vorm en snij in stukken naar wens
  • - Rol ze door de suiker/maiszetmeel mengeling
  • - Serveer

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix