Geschikt voor
Porties
Voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stuk van 2 cm gember
- 20 gr olie (bv rijstolie of arachideolie)
- 1500 gr water
- 2 eetlepels of 2 blokjes groentebouillon (bouillons uit onze webshop)
- 2 (ca 400 gram)kipfilets (ca 400 gram)
- 1 doosje (150 a 250 gram) Shiitake champignons
- 1 doosje (150 a 250 gram) king oyster paddenstoelen (worden ook wel eryngii of koningsoesterzwam genoemod, mag ook andere soort champignons nemen)
- 40 gr tahin (sesamzaad pasta)
- 60 gr misopasta
- 15 gr sojasaus
- 100 gr rijstnoedels
- 100 gr sojascheuten (ook wel gekend onder de naam tauge)
- 4 takjes koriander (facultatief)
Instructies
- -Voeg ui , teentje knoflook en sgember toe aan de mengbeker 5seconden/ snelheid 5
- - Schraap alles naar beneden, voeg scheutje olie toe 3minuten/100 graden/snelheid 1
- - Doe de rijstnoedels in een kom en voeg warm water toe, zet opzij
- - Doe in de mengbeker 1,5 liter (1500 gram) water en de groentenbouillon toe. Dit gaan we eerst opwarmen 7 minuten/ 100 graden/snelheid 1
- - Snij de kipfilets in blokjes en leg deze blokjes in het kookmandje
- - Reinig de lente uien en de courgette en snij ze in reepjes van ongeveer 3 tot 5 mm dik en 5 cm lang leg beide in de varomaschaal, zorg dat er in het midden een opening blijft
- - Snij de Shiitake champignons in vier en de andere champignons in schijfjes van 4 mmd dikte, leg deze op de varoma tray en zorg ook hier dat er in het midden een opening blijft
- - plaats het mandje in de beker en de varomaschaal op het deksel, 10 minuten / varoma / snelheid 2
- - Controleer de gaarheid van champignons en de groenten. Verwijder de varomaschaal en het mandje en plaats op een bord
- - Plaats de maatbeker er terug op en mix 10 seconden/ snelheid 8
- - voeg 40 gram tahin pasta toe, 60 gram misopasta en 15 gram soyasaus. Giet het vocht van de rijstnoedels weg en voeg deze toe. Voeg de sojascheuten toe en stel 3 minuten / 100 graden / linksomdraaien / snelheid 1 in.
- - Verdeel de groentjes en champignons in een spoepbord
- - Voeg de misosoep toe met de scheuten en noedels, werk eventueel af met enkele bladjes korinader, Serveer warm
Recept in video: