Misosoep met kip en groenten
Misosoep met kip en groenten in de  thermomix

Miso is supergezond omdat het een bron is van ijzer, calcium, potassium, vitaminen, mineralen en proteïnen. We maken een Misosoep met kip en verschillende groeten. Een gezond recept dus, een vitaminenboost en nog supper lekker ook.

Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk van 2 cm gember
  • 20 gr olie (bv rijstolie of arachideolie)
  • 1500 gr water
  • 2 eetlepels of 2 blokjes groentebouillon
  • 2 (ca 400 gram)kipfilets (ca 400 gram)
  • 1 doosje (150 a 250 gram) Shiitake champignons
  • 1 doosje (150 a 250 gram) king oyster paddenstoelen (worden ook wel eryngii of koningsoesterzwam genoemd, mag ook andere soort champignons nemen)
  • 40 gr tahin (sesamzaad pasta)
  • 60 gr misopasta
  • 15 gr sojasaus
  • 100 gr rijstnoedels
  • 100 gr sojascheuten (ook wel gekend onder de naam tauge)
  • 4 takjes koriander (facultatief)
Instructies

  • -Voeg ui , teentje knoflook en gember toe aan de mengbeker 5seconden/ snelheid 5
  • - Schraap alles naar beneden, voeg scheutje olie toe 3minuten/100 graden/snelheid 1
  • - Doe de rijstnoedels in een kom en voeg warm water toe, zet opzij
  • - Doe in de mengbeker 1,5 liter (1500 gram) water en de groentebouillon toe. Dit gaan we eerst opwarmen 7 minuten/ 100 graden/snelheid 1
  • - Snij de kipfilets in blokjes en leg deze blokjes in het kookmandje
  • - Reinig de lente uien en de courgette en snij ze in reepjes van ongeveer 3 tot 5 mm dik en 5 cm lang leg beide in de varomaschaal, zorg dat er in het midden een opening blijft
  • - Snij de Shiitake champignons in vier en de andere champignons in schijfjes van 4 mmd dikte, leg deze op de varoma tray en zorg ook hier dat er in het midden een opening blijft
  • - plaats het mandje in de beker en de varomaschaal op het deksel, 10 minuten / varoma / snelheid 2
  • - Controleer de gaarheid van champignons en de groenten. Verwijder de varomaschaal en het mandje en plaats op een bord
  • - Plaats de maatbeker er terug op en mix 10 seconden/ snelheid 8
  • - voeg 40 gram tahin pasta toe, 60 gram misopasta en 15 gram sojasaus. Giet het vocht van de rijstnoedels weg en voeg deze toe. Voeg de sojascheuten toe en stel 3 minuten / 100 graden / linksomdraaien / snelheid 1 in.
  • - Verdeel de groentjes en champignons in een soepbord
  • - Voeg de misosoep toe met de scheuten en noedels, werk eventueel af met enkele blaadjes koriander, Serveer warm

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix