Geschikt voor
Porties
Voor 14-16 broodjes
Ingrediƫnten
- 2 teentjes knoflook
- 220 gr melk (dit kan rijstmelk, amandelmelk, halfvolle, volle melk,...)
- 5 gr (rijst) olie of olijfolie
- 1 ei
- 15 gr droge gist
- 550 gr tarwe bloem
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel koriander
- 1 eetlepel komijn
- 90 gr yoghurt
- 1 koffielepel bakpoeder
- handvolverse koriander
Instructies
- - Voeg 2 teentjes knoflook toe aan de mengbeker 3 sec/snelheid 8
- - Schraap naar beneden, Voeg 220 gr ( rijst) melk, 5 gr (rijst)olie of olijfolie, 1 ei, 15 gr droge gist toe 3 seconden/snelheid 7, 1 min/37 graden/snelheid 1.5
- - Voeg 550 gr tarwebloem toe samen met 1 eetl zout, 1 eetl koriander, 1 eetl komijn, 90 gr yoghurt, 1 kl bakpoeder 10 sec/snelheid 7
- 3 min / deegfunctie
- - Beolie een kom voeg het deeg toe en laat 1 u rijzen onder een handdoek
- - Verwarm de oven voor op 200 graden, laat bakplaten in oven
- - Bestrooi wat bloem op aanrecht, leg het deeg erop, meng de verse koriander ( gescheurd ) toe en maak een worstje van het deeg
- - Verdeel in 14 tot 16 delen, maak er een bolletje van, duw elk bolletje plat en rol er eventueel nog met deegrol over
- - Haal de warme bakplaten uit oven leg bakpapier op en leg de broodjes erop
- - Bak met een kommetje water gedurende 10 min
Recept in video: