220 gr melk (dit kan rijstmelk, amandelmelk, halfvolle, volle melk,...)
5 gr (rijst) olie of olijfolie
1 ei
15 gr droge gist
550 gr tarwe bloem
1 eetlepel zout
1 eetlepel koriander
1 eetlepel komijn
90 gr yoghurt
1 koffielepel bakpoeder
handvolverse koriander
Instructies
- Voeg 2 teentjes knoflook toe aan de mengbeker 3 sec/snelheid 8
- Schraap naar beneden, Voeg 220 gr ( rijst) melk, 5 gr (rijst)olie of olijfolie, 1 ei, 15 gr droge gist toe 3 seconden/snelheid 7, 1 min/37 graden/snelheid 1.5
- Voeg 550 gr tarwebloem toe samen met 1 eetl zout, 1 eetl koriander, 1 eetl komijn, 90 gr yoghurt, 1 kl bakpoeder 10 sec/snelheid 7
3 min / deegfunctie
- Beolie een kom voeg het deeg toe en laat 1 u rijzen onder een handdoek
- Verwarm de oven voor op 200 graden, laat bakplaten in oven
- Bestrooi wat bloem op aanrecht, leg het deeg erop, meng de verse koriander ( gescheurd ) toe en maak een worstje van het deeg
- Verdeel in 14 tot 16 delen, maak er een bolletje van, duw elk bolletje plat en rol er eventueel nog met deegrol over
- Haal de warme bakplaten uit oven leg bakpapier op en leg de broodjes erop