Naanbroodjes


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 14-16 broodjes

Ingrediƫnten

  • 2 teentjes knoflook
  • 220 gr melk (dit kan rijstmelk, amandelmelk, halfvolle, volle melk,...)
  • 5 gr (rijst) olie of olijfolie
  • 1 ei
  • 15 gr droge gist
  • 550 gr tarwe bloem
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 eetlepel komijn
  • 90 gr yoghurt
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • handvolverse koriander
Instructies

  • - Voeg 2 teentjes knoflook toe aan de mengbeker 3 sec/snelheid 8
  • - Schraap naar beneden, Voeg 220 gr ( rijst) melk, 5 gr (rijst)olie of olijfolie, 1 ei, 15 gr droge gist toe 3 seconden/snelheid 7, 1 min/37 graden/snelheid 1.5
  • - Voeg 550 gr tarwebloem toe samen met 1 eetl zout, 1 eetl koriander, 1 eetl komijn, 90 gr yoghurt, 1 kl bakpoeder 10 sec/snelheid 7
  • 3 min / deegfunctieicoon deegfunctie
  • - Beolie een kom voeg het deeg toe en laat 1 u rijzen onder een handdoek
  • - Verwarm de oven voor op 200 graden, laat bakplaten in oven
  • - Bestrooi wat bloem op aanrecht, leg het deeg erop, meng de verse koriander ( gescheurd ) toe en maak een worstje van het deeg
  • - Verdeel in 14 tot 16 delen, maak er een bolletje van, duw elk bolletje plat en rol er eventueel nog met deegrol over
  • - Haal de warme bakplaten uit oven leg bakpapier op en leg de broodjes erop
  • - Bak met een kommetje water gedurende 10 min

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix